„Paroles d’ici, musique d’ailleurs” este titlul parteneriatului strategic Erasmus+, acțiunea cheie 2, pe care Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” Bacău îl va derula în intervalul 2017-2019 împreună cu alte două colegii din Franța și Lituania.
Parteneriatul are ca scop îmbunătățirea nivelului de cunoaștere a limbilor străine în rândul elevilor prin intermediul… muzicii. Este rezultatul unor colaborări anterioare între coordonatorii echipelor de proiect tot în cadrul programelor europene de formare continuă (Comenius și Life Long Learning).
„I-am cunoscut pe reprezentanții liceelor din Lituania și din Franța în cadrul cursurilor de formare la care am participat în 2015, la Manchester, respectiv în 2010, la Londra.
Am colaborat cu aceștia în mediul virtual, iar anul acesta am decis să materializăm această colaborare printr-un proiect derulat în lumea reală. Din fericire, proiectul a primit finanțare de la Uniunea Europeană și promite a fi unul de succes pentru toți participanții implicați”, ne-a declarat prof. Irina Ștefură, coordonator de proiect.
Deja, în luna noiembrie a avut loc întâlnirea transnațională de proiect în Lituania. Reprezentanți ai celor trei echipe de proiect s-au reunit pentru câteva zile pentru a schița activitățile ce se vor derula pe parcursul celor doi ani.
Momentele centrale ale parteneriatului vor fi cele trei mobilități din Lituania (aprilie, 2018), România (octombrie, 2018) și Franța (aprilie, 2019) pe parcursul cărora câte 10 elevi și 3 profesori din fiecare țară, sub îndrumarea unui artist francez deja renumit pe plan local, Papillon, vor compune muzică, își vor îmbunătăți cunoștințele de limba engleză și franceză și vor învăța câteva noțiuni de bază din limbile română și lituaniană.
La final, elevii vor susține un miniturneu în Franța și vor înregistra un CD cu 5 cântece în cele 4 limbi menționate.
„Pentru elevii noștri, acest proiect va însemna o oportunitate pe mai multe planuri: social, uman, cultural și lingvistic. Ei sunt foarte entuziasmați în legătură cu proiectul, nu mai puțin de 46 participând la preselecțiile pentru echipa de proiect. Dintre aceștia, 25 de copii cu abilități în domeniul limbilor străine, muzicii (instrument / voce), artei fotografice, desenului sau informaticii au fost selectați și vor lucra împreună cu profesorii din echipa de proiect, pr. Cătălin Farcaș și pr.dr. Anton Săboanu, dar și cu alți profesori colaboratori din școală și din afara ei.”
prof. Irina Ștefură, coordonator de proiect
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.