În vederea creșterii nivelului de informare privind dependența de Internet în rândul copiilor și tinerilor, Organizația Salvați Copiii a lansat concursul național „Aleg conștient. Stop dependenței de Internet!”, avându-i drept parteneri pe Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității.
Şcoala Gimnazială Nr.10 Bacău, prin intermediul echipei clasei a VIII-a A, coordonată de directorul adjunct, prof. Iuliana Ghinea, s-a numărat printre câştigătorii acestei competiții, unde a obținut Locul II la nivel național. Premiul pentru acest loc a constat într-o vizită a echipei Salvaţi Copiii în şcoală. Aceasta s-a concretizat marţi, 15 octombrie 2019, zi în care şcoala s-a bucurat din plin de acest premiu şi a fost gazda celor din echipa Salvați Copiii, fiind numită partener al evenimentului marca Ora de Net.
Intenţia acestora a fost de a pune la dispoziţia școlii întreaga lor expertiză pentru a acoperi nevoile de formare pe care instituţia le-a considerat a fi cele mai relevante.
„Este pentru prima dată când plecăm la drum prin școli în țară, motiv pentru care activitatea de acum este un premiu. Ceea ce dorim să oferim elevilor prin proiectele noastre este o alternativă de petrecere a timpului liber împreună cu colegii în detrimentul statului cu orele pe internet. Activitățile sunt nonformale pentru a le arăta ce pot să facă și punem accent pe dezvoltare emoțională, senzorială precum și dezvoltare unor abilități prin intermediul socializării în cadrul atelierelor noastre”, a declarat Georgiana Roșculeț, coordonator al programului educațional Ora de Net.
Pe parcursul zilei, elevi, profesori şi părinţi s-au bucurat de prezenţa unor formatori, experţi în domeniul cetăţeniei digitale şi protecţia datelor. Aceştia au ţinut două sesiuni de formare: prima a fost dedicată elevilor din echipa câştigătoare şi a constat într-o activitate educatională nonformală, iar a doua i-a implicat pe profesori şi părinţi în conferinţa „Siguranţa online”, ce a fost urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
A fost o activitate de învățare experiențială cu sens, o întâlnire încărcată de emoții și activități interesante, în urma căreia toate cadrele didactice participante au primit adeverinţă din partea Salvaţi Copiii.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.