Deputatul PSD de Bacau Miron Smarandache l-a interpelat pe ministrul Economiei, Mihai Tudose, caruia i-a adresat trei întrebari referitoare la situatia în care se afla, în continuare, societatea Rafo Onesti.
„Cine se face vinovat de situatia critica în care a ajuns Rafo?”, „Care este instrumentul de control aflat la dispozitia statului pentru a preveni, în viitor, asemenea conjuncturi economice nefericite?” si „Ce se va întâmpla cu oamenii disponibilizati de la Rafo?” sunt întrebarile parlamentarului, care se afla, totusi, într-o usoara eroare de documentare, întrucât cei 400 de salariati ai rafinariei înca sunt pe posturi – cum ne-a confirmat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian -, iar actionarul majoritar al societatii nu a avansat nicio ipoteza cu privire la o eventuala concediere.
„Noi – spune Ion Marian – asteptam, totusi, de la actionari si administratie o solutie care sa repuna rafinaria în functiune. Nu ar trebui sa se uite ca Petrochemical a investit enorm în Rafo si a adus-o pe zero la capitolul datorii bugetare.”
Miron Smarandache nu este singurul parlamentar care l-a interpelat pe ministrul Tudose în problema Rafo, dupa ce acelasi actionar majoritar, Petrochemical Holding, a anuntat ca este dispus sa procedeze la dezmembrarea instalatiilor rafinariei si la vânzarea acestora ca fier vechi. Senatorul Marcel Bujor a facut acelasi lucru într-o interpelare adresata ministrului Economiei si chiar a primit, de la minister, un raspuns foarte documentat, dar care nu ataca problema de fond, ci descrie mai mult cum a fost privatizata Rafo si prin ce mâini a trecut.
Pe baza interpelarilor din Parlament, în presa au aparut deja informatii care vorbesc de concedierea salariatilor Rafo. si nu de cei 400 de angajati, ci chiar de 1.000. La Rafo lucrurile pot evolua oricum, deci ne putem astepta la orice, dar situatia acum e înca stabila.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.