O viață frumoasă înseamnă reîntoarcerea la natură, comuniunea cu mediul și potrivire cu sinele. Ne dorim să fim frumoși iarna, vara și peste cincizeci de ani…Să fim creatori de bine, de frumos! “Cum și de unde să începem?“ Aveți menirea să realizați o capodoperă, să o interpretați și să fiți propriul dumneavoastră dirijor. Aceasta este clipa în care undele cerebrale devin sincronizate, trecând de la gândirea obosită și supraaglomerată la o gândire deschisă, relaxată, creativă și simplă. Este starea naturală de a fi conform căreia ar trebui să trăim. Când luăm cu asemenea forță o decizie și avem o intenție clară în legătură cu felul în care va arăta noua noastră viață, claritatea și coerența gândurilor respective produc emoții constructive.
În consecință, îndepărtăm conexiunile sinaptice vechi și înmugurim altele noi, ca apoi să ne exprimăm diferit viziunea asupra noului mod de viața. Dorim să ne trăim viața dintr-o perspectivă diferită, îmbunătățind permanent modul de gândire. Nu uitați că informațiile primite și cunoștințele acumulate ulterior sunt precursoarele experienței. Odată ce aveți informația corectă, puteți să o puneți în practică astfel încât veți face transformări măsurabile în propria viață. Crează o definiție clară despre frumusețe care nu folosește niciun standard de aparențe sau de modele exterioare de succes la care se recurge în mod curent.
Fii naturală în tot ceea ce faci și amintește-ți că un mare înțelept nu pretinde niciodată măreția. Dacă vei păstra felul corect în care definești acest termen, vei vedea cum calitatea de a fi măreț se ivește peste tot și în special în ființa ta! În mod natural viața ajunge în punctul în care termenii “bătrân“ sau “bătrânețe” devin familiari cu noi. Din păcate, nu ne plac acești termeni…cu excepția cazurilor când este vorba de o sticlă de vin bun. Din acest motiv politicos este ideal să înlocuim acest termen cu formulări precum: ”persoane în vârstă”, “persoane de vârsta a doua” sau “persoane de vârsta a treia”. Sincer, nu aș putea spune de unde începe vârsta a treia și îmi este și mai dificil să spun unde se oprește. Dar vă întreb un lucru: până la ce vârstă poate trăi omul fericit, fiind sănătos și frumos? Este adevărat că depinde în mare parte de noi? Sigur, aud ce spuneți… impactul genetic…da, aveți dreptate! Și el este foarte important! Dar nu trebuie să uităm ce este înnăscut și ce este dobândit în mecanismele îmbătrânirii. Pentru a înțelege care este durata de viață a celulelor noastre, trebuie știut că organismul are sisteme reparatoare enzimatice, destinate să remedieze pierderile calitative. Dar acest sistem de întreținere depinde de sistemul imunitar. Acum vedeți cât de importantă este alimentația sănătoasă?
Totodată, trebuie știut că, dacă numeroase celule, cum sunt cele ale pielii și ale mucoaselor se reproduc, în schimb celulele cerebrale, musculare și cardiace nu au puterea de a se reînnoi, ele rămân aceleași pe toată durata vieții. Acesta este un motiv pentru care trebuie să le protejăm și să evităm distrugerea lor prematură. La originea degradării celulei, chiar cu o zestre genetică valoroasă, ar putea sta o serie de fenomene metabolice legate de stilul de viață.
Cum putem frâna procesul de îmbătrânire? În primul rând prin întărirea sistemului imunitar, deoarece când acesta este slăbit, întregul organism este fragil și devine vulnerabil față de infecții și mai receptiv față de bolile cronice degenerative. Pentru a câștiga această bătălie trebuie să punem punct exceselor periculoase din alimentația noastră. Se impune să adoptăm o dietă simplă și naturală. Oricât de incredibil ar părea, există o dietă perfectă care nu numai că previne instalarea acestor boli, dar ajută și la inversarea evoluției lor. Poate fi dieta ta din acest moment! O dietă cu alimente consumate într-o stare cât mai apropiată de cea naturală și pregătite cât mai simplu. Este foarte important în momentul preparării să fiți atenți la ulei, grăsime, zahăr și sare. Produsele rafinate prelucrate excesiv trebuie excluse, sau dacă nu reușim, atunci să le consumăm cât mai rar, la fel ca alcoolul, respectiv tutunul. Adoptarea acestui mod simplu și natural de alimentație îmbunătățește starea de sănătate și menține tinerețea chipului.
Un alt impact negativ asupra organismului nostru, care determină îmbătrânirea, îl reprezintă radicalii liberi. Aceștia constituie un element de referință esențial pentru toate mesajele publicitare din domeniul cosmeticii. Se vorbește mult despre ei, fără ca rolul lor de îmbătrânire să fie totuși înțeles. Nu am să intru în detalii de această dată. Voi spune doar atât: cauza obiectivă a îmbătrânirii o reprezintă distrugerea celulei sau altfel spus, celula începe să funcționeze anormal. Atunci nu doar ne pierdem frumusețea fizică ci, și mai grav, se deschide larg poarta pe care pătrund mai multe boli: hipertensiunea arterială, ateroscleroza, artroza, alterarea funcțiilor cerebrale, etc. Spuneam nu demult că în ajutorul nostru vine din nou alimentația, furnizându-ne antioxidanți ca: betacarotenul, vitaminele C și E, seleniul și zincul. Voi aminti efectul nociv al factorilor precum fumatul, alcoolul, expunerea prelungită la soare și poluarea, cu impact direct asupra îmbătrânirii precoce.
Într-adevăr ereditatea predispune, dar modul nostru corect de viață poate schimba traiectoria. Și încă foarte bine! Ce trebuie să facem? Informația am să v-o furnizez imediat, dar am rugămintea să luați fiecare cuvânt în parte precum o notă muzicală și să creați o capodoperă pentru dumneavoastră. Ritmul și intensitatea vă aparțin în totalitate și postul de dirijor este vacant. Vi se potrivește de minune! Așa poate lua naștere aria perfectă. Prima notă muzicală, imediat! Înfrumusețarea și prevenția sunt primele care dau startul melodiei. Rejuvenarea facială și corporală vin într-un ritm dansant, apoi vine cu un ton mai sus terapeutul care aduce cu el un tratament revoluționar bazat pe căldură pură și naturală. “O clipă, ce reprezintă toate aceste informații?” Vorbim despre un tratament care are cea mai nouă, performantă și elitistă tehnologie de reîntinerire a pielii, creată din dorința de a trata pacienții la cele mai înalte standarde. Acest tratament transferă energie termică pielii foarte sigur și rapid, fără durere și fără să scoată pacienții din viața socială și profesională, vindecarea fiind foarte rapidă. Această terapie redă frumusețea chipului punând accent pe naturalețe. Pielea tânără se recâștigă și prospețimea țesuturilor devine din ce în ce mai accentuată. Strălucirea și luminozitatea pielii este încă un rezultat obținut în urma acestei proceduri medicale. Acest tratament se adresează unei game largi de probleme ale pielii: riduri profunde și de expresie, cicatrici post-acneice, hipertrofice și keloide, modificări de pigmentare, pori dilatați, laxitatea cutanată și vergeturile. Ca și concluzie, se îmbunătățește aspectul general al pielii, oferindu-i prospețime și naturalețe. Poate fi tratată fața în ansamblu, acordând mai multă atenție zonelor cu probleme obișnuite cauzate de îmbătrânirea cronologică: zona periorbitală, fruntea, ridurile de la colțul ochilor, șanțurile nasogeniene sau regiunea periorală. Poate fi tratată cu rezultate excelente și zona gâtului, decolteului, spatelui și dosul mâinilor.
Această terapie are o tehnologie avansată și sigură de tratament, iar din punctul de vedere al medicului are efecte predictibile, precise și repetative, fără complicații post-procedurale. Este un tratament fracționat, prin vaporizarea controlată a țesuturilor, astfel încât frumusețea chipului va izvorî din interior spre exterior la propriu. Terapia se adresează atât femeilor cât și bărbaților.
Întreaga informație pe care ați citit-o și-a găsit locul în mintea dumneavoastră ca să vă pregătească pentru o schimbare revelatoare. Așadar, portativul notelor este complet și acum puteți crea acea capodoperă muzicală. O capodoperă despre un suflet și un chip frumos. Întoarce-te la natură, fii sinceră cu tine și îndrăznește să cunoști această terapie care îți oferă tinerețe și naturalețe.
Se aude deja primul vers muzical:” Fii frumoasă și iarna și vara și peste cincizeci de ani…”
Carmen Barcan, terapeut
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.