21 septembrie 2024
ActualitateOmul plin de bunătate la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Bacău

Omul plin de bunătate la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Bacău

În aceste zile se desfășoară, la Liceul Teoretic „Henri Coandă” din Bacău, Proiectul de voluntariat și dezvoltare personală „Omul plin de bunătate, ca izvorul plin de apă”. Proiectul a plecat de la premisa că atât pentru profesori, cât și pentru părinții elevilor din acest liceu, copiii de la Coandă sunt cei mai buni. Liceul „Coandă” este, pentru copiii de aici, nu doar un spațiu conjunctural, ci un topos al conturării viitorului. Reţeaua de relaţii sociale care îi reunește pe elevi și pe profesori, cât și rolul și statusul copilului sunt, la „Coandă”, extrem de
importante pentru a crea un mediu școlar prietenos.

Inițiatorul principal al proiectului este directorul adjunct prof. Anca David, care a avut alături grupul de inițiativă „Omul plin de bunătate”, compus din elevi ai liceului. Scopul proiectului, în care s-au implicat toți elevii şi profesorii, personalul administrativ, este promovarea unei educații construite pe încredere, echitate, autonomie, solidaritate, eficacitate.



Au contribuit la conturarea acestui proiect și cele două stagii de formare pe care prof. Iuliana-Maria Caraghin, coordonator al proiectului, le-a urmat în afara țării. Un stagiu în domeniul abordărilor moderne ale educației, cu scopul de a-i învăța, a le fi aproape și a-i menține în sistemul de învățământ pe formabilii dezavantajați social, s-a desfășurat în Islanda. A doua formare a fost în Republica Moldova, în domeniul cercetării fenomenelor pedagogice, unde coordonator al cursului a fost domnul Mihail Șleahtițchi, cu o primă specializare de doctor în pedagogie și a doua de doctor în psihologie, ex-ministru al Educației în țara gazdă. Proiectul, o continuare a manifestărilor „Omul pe calea cunoașterii” (iniţiator Alina Pîslaru), „Scrisoare pentru tine – carte de suflet” (Daniela Pricop), „Trenul copilăriei nu are vămi ci numai vise” (Iuliana Caraghin), „Despre migraţie sau despre o călătorie de mai multe mile care începe cu un singur pas” (Angela Budău), „Europa este plină de culoare” (Carmen Cupaș), „Ziua limbilor europene” (Simona Oprea), dorește să contribuie la promovarea metodelor bazate pe cooperare, având drept rezultat relaționarea elevilor într-un climat educațional propice, prin oferirea de soluții pentru un act de educație formală și nonformală mai activ și mai atractiv.

Activitățile proiectului sunt: concurs de scrisori, expoziție de felicitări în limba franceză, acţiuni caritabile de sprijinire a elevilor cu nevoi materiale şi sociale, jocuri de iarnă, împodobirea bradului de Crăciun, aprinderea luminilor în bradul de
Crăciun, recital de colinde, concurs pentru a desemna cea mai frumoasă cameră din cămin și cea mai frumoasă clasă împodobită de Crăciun.

Iuliana-Maria Caraghin



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img