5 noiembrie 2024

O ședință extraordinar de matinală

O ședință matinală extraordinară a Consiliului Local Bacău a adunat, de la ora 8.30, azi-dimineață, majoritatea aleșilor în sala de la Centrul de Afaceri și Expoziții.

Principalul punct de pe ordinea de zi a fost cel referitor la aprobarea documentaţiei tehnico-economice faza Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Modernizarea, dotarea și extinderea corpurilor ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie Bacău”. Documentația a fost aprobată repede, fără discuții și fără comentarii, deși conducerea Spitalului TBC era prezentă pentru a răspunde eventualelor întrebări.



Dar așa e politica: atunci când nu sunt reprezentanții instituției care are nevoie de aprobare, consilierii se declară deranjați că nu sunt; când sunt, n-au treabă cu ei.

La fel de repede au fost aprobate și celelalte puncte: acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei familiilor şi persoanelor singure domiciliate în Municipiul Bacău, în perioada sezonului rece, respectiv 1 noiembrie 2018 – 31 martie 2019, îndreptarea erorilor materiale strecurate în H.C.L. 305/ 2018 de aprobare a Regulamentului privind regimul de acces și circulație, staționare și parcare pentru diferite categorii de vehicule rutiere în municipiul Bacău dar și solicitarea de trecere a unui mijloc fix din domeniul public al statului în domeniul public al Municipiului Bacău – este vorba despre Pasajul CFR.

Singurul punct care a suscitat oareșce dezbateri a fost cel referitor la modificarea Bugetului și a programului de investiții, unde s-au acordat sume pentru rețelele de apă și canalizare și refacerea drumului de acces pentru locuințele sociale din Izvoare.

Este vorba despre vestitul proiect Habitat for Humanity, legat de construcția de locuințe de către voluntari. S-a reproșat administrației că se mișcă prea încet cu rețelele, în raport cu viteza cu care au fost construite casele.

„Când te apuci să mergi pe «repede înainte» și nu iei în calcul anumite elemente, asta se întâmplă”, a spus primarul Cosmin Necula. „Nu este totul să construiești casele, ci mai trebuie și că acestea să devină funcționale”, a mai spus el, reamintind că proiectul a început cu un eșec pentru că s-au sărit etape.

„Actuala administrație a salvat acest proiect pe care l-am găsit mort”, a spus și viceprimarul Dragoș Ștefan.

Reamintim că șantierul a fost oprit la un moment-dat deoarece lipseau avizele și multă vreme nu s-a putut construi deoarece locul oferit de fosta administrație nu avea un PUZ care să permită construcția de imobile cu destinație de locuință.

Așa se face că, deși s-au început acum vreo trei ani, casele au fost construite abia anul trecut și este posibil să mai dureze un an până la finalizarea rețelelor edilitare deoarece trebuie respectată legea.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri