31 octombrie 2024

O profesoară care impune reguli de comportament și cere elevilor să învețe e o „profesoară rea”?

„Sunt profesoară de biologie și dirigintă. Sunt conștientă de eticheta pe care o am de mulți ani ai carierei mele didactice, de profesoară ,,rea”. Mi-o asum cu multă căldură! Principalul beneficiu este faptul că pun capul pe pernă liniștită și împăcată seară de seară că eu chiar îmi fac datoria”, spune profesoara Anișoara Dobre într-un articol publicat de educatiaprinlectura.ro.

Cu toate că elevii și părinții lor nu își dau întotdeauna seama, Anișoara Dobre consideră că le face un mare bine pe termen scurt și lung.



Încă de la prima zi a clasei a V-a, profesoara Dobre a impus reguli clare și avertizat elevii că nu sunt tolerate hainele indecente, machiajul excesiv, părul în culori extravagante sau unghiile lungi în timpul orelor de curs. Deși nu toți elevii au respectat aceste reguli, profesoara Dobre a acționat prompt, înregistrând abaterile disciplinare și chemând părinții la școală până când aceștia și-au dat seama că nu au câștig de cauză. Astfel, în prezent, toți elevii se prezintă decent la ore, demonstrând că este posibilă o conduită adecvată.

Un alt aspect asupra căruia profesoara Dobre nu face concesii este absența nejustificată sau întârzierea excesivă la ore. Ea nu tolerează nicio formă de chiul sau lipsă de respect față de timpul de învățare. A insistat ca elevii să fie prezenți la timp și să își respecte angajamentul față de procesul de învățare.

Profesoara Dobre a fost confruntată cu presiuni din partea unor părinți care doreau să obțină note mai mari pentru copiii lor. Cu toate acestea, ea a rămas fermă, acordând note în funcție de capacitatea fiecărui elev și cunoștințele demonstrate în ziua respectivă. Deși a fost adesea criticată și catalogată drept „nebună”, profesoara Dobre consideră că a rămas consecventă principiilor sale.

Un aspect remarcabil al profesorului Dobre este refuzul acceptării cadourilor, cu excepția celor simbolice. Ea nu dorește să se simtă obligată să facă favoruri sau să modifice notele în urma unor gesturi de genul acesta. Experiența ei în învățământ i-a arătat că astfel de gesturi pot afecta obiectivitatea și integritatea procesului de evaluare.

Atunci când părinții se interesează de performanța copiilor lor, profesoara Dobre se asigură că le comunică adevărul în față, fără menajamente sau alterări. Deși uneori adevărul poate supăra, profesoara consideră că este important să identifice punctele slabe și nivelul real al fiecărui elev pentru a ști unde trebuie să se concentreze în procesul de învățare.

După ani de muncă în educație, profesoara Anișoara Dobre trage linie și concluzionează că a procedat corect. Deși părinții pot înțelege mai greu importanța unei profesori „rele” precum ea, elevii, pe măsură ce cresc, își exprimă recunoștința și iubirea față de aceasta. Profesoara Dobre primește cu bucurie astfel de gesturi și mărturisiri de dragoste din partea foștilor ei elevi.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri

spot_img
Comandat de AUR Bacău, CMF 11240014
spot_img