Vineri seară, erau în desfăşurare intervenţii ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în mai multe judeţe. Potrivit IGSU, s-au înregistrat efecte în 34 de localităţi din 15 judeţe între care și Bacău.
De asemenea, circulaţia rutieră a fost temporar afectată pe DN 11.
Un bărbat din localitatea Mănăstirea Caşin a fost dat dispărut. Se pare că este vorba despre un bărbat de aproximativ 70 ani care a fost luat de apă, după ce podeţul pe care se afla s-a rupt.
„Din păcate avem două persoane, una dispărută la Bacău care traversa un podeţ care s-a rupt şi a căzut în apă, o altă persoană care nu ştim împrejurările, dar… la Neamţ, unde se afla sub manevre de resuscitare. Mai avem în judeţul Vrancea zece persoane, zece muncitori într-o localitate care lucrau şi au fost suprinşi de apă care a crescut şi s-au refugiat într-o remorcă şi pompierii se ocupă de salvarea lor”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.
Unde au intervenit pompierii
În municipiul Bacău s-a intervenit pentru evacuarea apei din o curte şi de pe o stradă. La Mărgineni s-a intervenit la o casă și două curți iar la Berzunţi s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe o casă.
La Oituz s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curţi; pe DN11, în loc. Bogdăneşti, circulaţia rutieră a fost îngreunată din cauza apei de pe carosabil.
În Scorţeni s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, la Comăneşti s-a scos apa dintr-o curte, la Moinești au fost inundate două curți.
De menționat este faptul că 7 persoane au fost evacuate preventiv la rude, în localitatea Mănăstirea Cașin din jud. Bacău, deoarece cele 6 case în care locuiesc fiind în pericol de a fi inundate de râul Cașin.
RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE
❗ Pentru evacuarea normală a apelor pluviale, luați măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere.
❗ În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.
❗ În situația manifestării vântului puternic, rămâneți în spații închise care să vă asigure protecția și evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.