24 noiembrie 2024

O nouă structură la Spitalul din Buhuși. Secție de Terapie Intensivă pentru pacienții confirmați pozitiv coronavirus

Spitalul „Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși are o structură nouă! Este vorba despre structura de T.I. ( Terapie Intensivă ) și Unitate cu dependență ridicată ( HDU – Hight – Dependency – Unit).

„Această structură a obținut deja avizul de la Direcția de Sănătate Publică Bacău și va fi funcțională pe perioada pandemiei sau atât timp cât va fi nevoie. În această structură vor fi internați pacienți confirmați pozitiv COVID-19 care au și alte patologii”, a explicat Constantin Poiană, managerul spitalului.



Structura are în componență 3 paturi de terapie intensivă, cu 4 medici, care vor asigura continuitatea, și 14 paturi pe unitatea cu dependență ridicată pentru specialități medico-chirurgicale. Astfel, pacienții din Buhuși și localitățile învecinate nu vor mai fi transferați la alte unități sanitare din județ sau chiar din țară, ci vor putea fi tratați la Spitalul „Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși.

Echipa de medici ATI, alături de conducerea spitalului

Doi dintre medicii ATI sunt rezidenți și au fost repartizați, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Iași, prin Ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), la solicitarea Spitalului „Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși. De asemenea, tot DSU, prin Dispoziție a Secretarului de Stat dr.Raed Arafat, a repartizat, tot la solicitarea unității spitalicești buhușene, 5 dispozitive, concentratoare de oxigen individual, care vor fi folosite în noua structură de T.I. (Terapie Intensivă) și Unitate cu dependență ridicată. Departamentul pentru Situații de Urgență a venit în sprijinul Spitalului „Prof.Dr.Eduard Apetrei” Buhuși și prin dotarea cu aparatură și echipamente medicale. Astfel, conform Dispoziției nr. 4647899 din 09.12.2020 , unității sanitare i-au fost repartizate 4 ventilatoare mecanice, 1 ventilator de transport, două monitoare de funcții vitale și 12 injectomate! Totodată, aici au fost montate și rampele / unitățile terminale pentru distribuția gazelor medicale și circuitele electrice, printr-o investiție făcută cu fonduri puse la dispoziție de Primăria și Consiliul Local Buhuși.

Spitalul orășenesc „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, pe Secția Boli infecțioase, a alocat 25 de paturi COVID. Aici sunt internați pacienți cu forme medii, folosindu-se inclusiv paturile de la spitalizarea de zi, pentru a face față cazurilor din ce în ce mai multe. Spitalul a achiționat și 16 concentratoare de oxigen (6 de 10l/min și 10 de 5l/min), dar sunt demersuri să se monteze și o stație de oxigen, absolut necesară în tratamentul pacienților cu infecție SARS-CoV-2. Durata medie de spitalizare a unui astfel de pacient este de 10 zile. Spitalul are asigurată și o zonă de tampon, la Urgențe, unde pacienții suspecți așteaptă rezultatele testului RT-PCR. Circa 65% dintre pacienții care ajung aici sunt chiar din Buhuși, iar restul din localitățile învecinate.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014