Moșu’ plin de daruri e deja pe drum, iar preșcolarii de la Grupa Mare A de la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” Bacău așteaptă cu nerăbdare nu numai dulciuri și fructe, jucării și hăinuțe, ci și un cadou cu adevărat valoros pentru viitorul lor: o grădiniță de vis tehnologizată și acces la o educație adaptată nevoilor lor și vremurilor.
Grădința mea de vis este un proiect inițiat de educatoarea Aurora Adina Ivența și susținut de către NARADA, prima platformă de crowdfunding în care cadrele didactice din România pot semnala problemele pe care le întâmpină și nevoile concrete pentru adaptarea la mediul de educație online. Grădința mea de vis e un proiect lansat la nivel național pe această platformă și va avea un impact local, direct, asupra celor 24 de preșcolari de la grupa mare A, și indirect, asupra generațiilor viitoare de preșcolari.
„Pandemia ne-a prins descoperiți și atât cadrele didactice, cât și părinții și copiii participă la învățarea online de pe un device comun, telefon, tabletă sau laptop, ori, mai rău, împrumutat. «Grădinița mea de vis» este proiectul meu de suflet născut pe fondul pandemiei și a învățării online, din nevoile astringente ale învățământului românesc, care trebuie adus în secolul XXI și care își propune dezvoltarea bazei tehnologice din sala de grupă și integrarea tehnologiei în stilul de predare”, declară Adina Ivența, inițiatorul proiectului, educatoare a grupei Mari A la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” Bacău.
Proiectul e gândit în perspectiva viitorului, un viitor care va permite reîntoarcerea în grădiniță a preșcolarilor și acoperirea nevoilor imediate ale copiilor în momentul când vor reveni și vor găsi nu o sală de grupă anostă, ci una modernă, unde să fie integrată tehnologia și care să permită un stil de învățare interactiv, distractiv, motivant și antrenant, astfel încât copiii să fie pregătiți pentru școală, pentru viață. „Ne-am gândit atent la nevoile grădiniței și ale copiilor. Avem nevoie de o investitie de 5.000 de euro, bani ce vor fi direcționați spre tehnologizarea și dotarea grădiniței. În acest moment, donațiile se pot face direct pe pagina noastră de campanie, pe platforma Narada”, mai adaugă Adina Ivența.
Părinții și copii de 4-5 ani depun eforturi pentru reușita proiectului lor și au confecționat circa 100 de felicitări pentru expoziția online cu vânzare „De Crăciun fii mai bun!” ce va avea loc până pe 18 decembrie 2020, pe https://www.facebook.com/adina.iventa.
Proiectul caută și susținerea companiilor locale prin achiziția de echipamente sau donații proprii. Pentru toate companiile ce îi vor susține se va organiza de către preșcolari și un mic spectacol, numit sugestiv: „ColindZOOM”. Donațiile se pot face prin plata cu cardul sau prin transfer bancar pe platforma Narada, unde proiectul e prezentat în detaliu, împreună cu bugetul și viziunea campaniei. Susținerea financiară poate fi realizată de oricine, anonim sau public, persoană fizică sau juridică, cu contract de sponsorizare, în funcție de dorința proprie de contribuție. Pragul de donație începe de la 10 LEI pe https://narada.ro/proiect/gradinita-mea-de-vis/. Haideți să le fim aproape!