S-a incheiat „Luna Padurii”
Expozitia-concurs organizata de Directia Silvica si gazduita de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a incheiat „Luna Padurii” care s-a desfasurat sub deviza „Padurea inseamna viata” si a cuprins zeci de actiuni realizate in parteneriat cu scolile, primariile si ONG-urile din judet. Expozitia a ajuns la editia a XXIII-a, fiind cea mai veche manifestare de acest gen din tara. La concurs au participat elevi din judetele Neamt, Iasi, Tulcea, Galati si Bacau. Diplomele au fost inmânate câstigatorilor de prof. dr. Aurel Stanciu, pictor, care a investit multa pasiune in organizarea expozitiei. In a doua parte a zilei, elevii, profesorii, muzeografii, reprezentantii administratiei publice si ziaristii au fost invitati de Directia Silvica sa planteze 7.500 de puieti de brad si molid in zona Straja-Asau.
„Eu sper ca aceasta intâlnire intre arta si natura sa fie o imbinare fericita si de lunga durata. Cei care iubesc arta iubesc si natura, iar cei care iubesc natura sigur se apleaca si asupra artei.” Mariana Popa, director Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”
„In primii ani, singura punte de legatura intre Directia Silvica si institutiile de invatamânt era aceasta expozitie. A fost un model de succes pentru ca s-a replicat de-a lungul vremii si am ajuns, azi, sa incheiem zeci de proiecte educatioanle cu toate scolile din judet, sa organizam concursuri cu tema silvica in cele mai indepartate catune si sa devenim mai vizibili in activitatea de educare.” Viorel Ghelasa, director DS Bacau
In „Luna Padurii”, DS Bacau si-a propus sa planteze 787.000 de molizi, 161.000 de brazi, 207.000 de goruni, 182.000 de paltini si câteva mii de salcâmi, ciresi, fagi, plopi. In zona de deal, plantarile s-au incheiat, dar la munte vor continua deoarece primavara a venit mai târziu. Numarul total al puietilor plantati in aceasta campanie va trece de 1,5 milioane.