15 noiembrie 2024

Nu-mi ucide copilăria!… Mai e copilărie după război?

Din data de 01.07.2022, Asociația Bronx People a demarat implementarea proiectului „Nu-mi ucide copilăria!”, care își propune să faciliteze procesul de integrare a unui număr de 30 de copii ucraineni ale căror familii decid să se stabilească în comunitatea băcăuană pe termen lung. Proiectul se adresează nevoii de suport pe care copiii ucraineni, dar și familiile lor o au, pentru a depăși traumele prin care au trecut de la debutul războiului, astfel încât să reușească să se integreze optim atât pe plan social, cât și cultural-lingvistic și școlar.

Timp de 6 luni, cei 30 de beneficiari direcți ai proiectului vor avea parte de ședințe terapeutice săptămânale, individuale și de grup, de sesiuni recreative bazate pe pictură și joc, de cursuri de limba română ludice, transdisciplinare, care să faciliteze procesul de învățare, dar și de antrenamente de judo alături de sportivi din România și din Republica Moldova, vorbitori de rusă.



Prin implementarea proiectului, Asociația Bronx People urmărește ca cei 30 de copii și familiile lor să reușească să accepte și să se vindece de experiențele prin care au trecut, să aibă mai multă încredere în viitor, în oamenii de lângă ei și în forțele proprii, să cunoască limba română, astfel încât să se descurce pe cont propriu în România, să fie pregătiți pentru integrarea în sistemul școlar românesc, dar și să practice un sport de performanță, cu posibilitatea de a merge la competiții, ducând o viață normală.

Proiectul „Nu-mi ucide copilăria!” este derulat de Asociația Bronx People și finanțat prin programul În Stare de Bine, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Asociația BronxPeople este o organizație română non-guvernamentală, apolitică și non-profit, înregistrată în Bacău, România, în conformitate cu OG nr. 26/2000. Și-a început funcționarea în anul 2018, sub îndrumarea lui Daniel Zodian, având drept scop întărirea și dezvoltarea comunității băcăuane, cu vizarea, mai ales, a copiilor și a tinerilor din medii de risc. Asociația desfășoară, în prezent, numeroase proiecte în domeniul social, investind în copii și în tineri prin programe ce încurajează practicarea unui sport de performanță, responsabilitatea socială, implicarea activă în problemele comunitare și educația non-formală, bazată pe artă, joc și mișcare.

Pentru mai informații, accesați https://bronxpeople.ro.

Programul În Stare de Bine

În Stare de Bine este un program anual de finanțare ce oferă granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro pe an organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, cu susținerea financiară a Kaufland România. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în trei domenii esențiale – cultura, sportul și viața sănătoasă – și care se adresează grupurilor vulnerabile și comunităților din care acestea fac parte. În acest an, în mod excepțional, criza umanitară din Ucraina a determinat reorientarea parțială a programului către sprijinirea migranților și refugiaților alungați de război din țara vecină.

Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 149 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Pentru mai multe detalii vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, ce contribuie la apărarea valorilor democratice prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare.

Mai multe detalii sunt disponibile la www.fdsc.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a programului În Stare de Bine.




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014