24 decembrie 2024

„Nu e de ajuns sa visezi, ci si secunda de decizie si actiune”

– spune creatoarea hainelor de poveste – Ramona Mihaela de la Ramelle

La 28 de ani, Ramona, absolventa de Arte Plastice, a deschis in Bacau un atelier unde creeaza haine personalizate pentru fiecare doamna sau domnisoara care ii trece pragul. Pune suflet in fiecare creatie, iar acest lucru se reflecta in calitatea si frumusetea produselor care ii ies din mâini.



– De unde a venit ideea acestei afaceri? De unde numele Ramelle?
– Totul a pornit cu un vis din copilarie. M-am nascut sa creez ceva maret. Le-am spus parintilor dar parca nu m-au crezut. La 15 ani am plecat la liceu. Creatia am avut-o de mica si eram decisa sa fac ceva, sa creez, sa fiu independenta. Am avut primul job la 16 ani, am facut covrigi si pot sa spun ca de aici m-am inspirat pentru impletituri. In 2007 am venit in Bacau. M-am nascut in Bucuresti, parintii s-au mutat undeva la tara, la Târgu Ocna. Aici am facut liceul si apoi m-am mutat in Bacau. Am lucrat in foarte multe locuri pentru ca nu gaseam ceva sa mi se potriveasca. In 2011 am inceput sa lucrez in imobiliare si apoi din acest domeniu am trecut la pasiunea mea adevarata. Simteam ca a venit momentul sa-mi exploatez creativitatea. Mi-a trebuit curaj, nu e de ajuns sa visezi, conteaza secunda de decizie si actiune. Toate au venit la momentul potrivit. Daca ar fi sa o iau de la capat, as face-o. De peste tot am invatat ceva care apoi m-a echilibrat.
Vizavi de nume, mi-am cautat mult un nume potrivit. Ramelle inseamna o combinatie intre Ramona, Mihaela, a venit natural, era parte din mine.

– Care este menirea atelierului tau?
– Eu am venit in speranta de a educa femeia, de a-i reda frumusetea, de a crea ceva unicat, doar pentru ea. La inceput am facut haine pentru mine, pentru prietene. Am avut rabdare. Abia acum simt ca valorific ceea ce fac. Pâna acum a fost munca, hobby, iar acum incep sa culeg roadele. Am inceput cu o masina de cusut, câteva materiale. Mi-am dorit sa ofer experiente, nu doar un produs care sa imbrace. Hainele ne dau o stare de spirit. Ele nu ne fac ca si oameni, dar ne dau o alta stare, e cromoterapie, chiar daca ai o zi stresanta, macar te simti bine in bine in pielea ta. De curând m-am alaturat unui proiect, „Mind Design”. El a fost conceput de psihologul Alina Caprioara si stilistul Roxana Smil. Prin acest proiect aplicam terapie prin stilul vestimentar schimbat, de la stare de spirit la make-up. Fiecare femeie merita sa fie rasfatata.

– Lucrezi si cu serii?
– Da, am inceput recent, pâna acum am lucrat doar la comanda. In momentul in care faci sablonul pentru mai multe masuri, iti permiti sa pui si preturi mai mici, imi folosesc la fel de mult creativitatea, hainele vor avea poveste, dar vor fi la preturi mai mici.

_DSC0044

– Cât dureaza de la prima vizita in atelier, pâna la momentul la care o clienta are in mâna produsul?
– Depinde de perioada. Vara este mai aglomerat pentru ca incep evenimentele. In acest caz, ar trebui sa preiau comanda cu aproximativ o luna mai devreme. Avem doua intâlniri inainte, iar la a treia ii predau produsul. Depinde de complexitatea produsului. Este foarte importanta prima discutie, incercam sa ne cunoastem, ii fac o anamneza clientei, discut cu ea ca sa o cunosc mai bine, sa aflu ce i s-ar potrivi. Discutam despre textura, culoare, facem o schita, iar apoi se trece la productie.

– Toate acestea presupun timp. Lucrezi si cu persoane ocupate, femei stresate?
– Da, foarte multe sunt stresate. Dar am invatat cum sa le fac sa simta relaxate, doar asa putem fi creative. Conteaza foarte mult starea de spirit.

– Cu ce fel de materii prime lucrezi?
– Incerc sa lucrez cu stofe românesti, dar din pacate multe fabrici s-au inchis. Cautam materiale calitative, dar pretul produselor poate creste, or eu imi doresc sa fac si calitate la un pret bun. Furnizorii aduc din diferite tari materiale, Dubai, India, Italia, dar si din România. Imi place sa fac haine care se pot adapta. La un eveniment poate merge o data, de doua sau trei ori. Incercam sa gândim un produs care se poate recrea.

– Unde te vezi in viitorul apropiat?
– Vreau sa lucrez la serii mai mari si sa scot si alte produse. De exemplu, prietenul meu m-a inspirat sa vreau sa lucrez si haine pentru barbati.
Dar, am invatat sa traiesc aici si acum, imi fac bine munca aici si acum si cu siguranta peste doi ani voi fi exact unde ar trebui sa fiu. Am un plan de marketing, stiu unde trebuie sa ajung. Acum cel mai important este sa am echilibru si liniste sufleteasca. Sunt la inceput si acum din ce câstig pun deoparte ca sa pot avansa. Este un sacrificiu asumat.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img