La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Bacău, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat în trafic, un bărbat de 62 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0, 64 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
La aceeaşi dată, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Serviciului Rutier au depistat în traffic, pe raza comunei Mărgineni, un bărbat, de 34 de ani, din Buhuşi care conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier creşte exponențial.
Pentru evitarea evenimentelor rutiere cauzate de consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău recomandă conducătorilor auto:
NU VĂ URCAŢI LA VOLAN DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.