Când vine vorba de mișcările ecologiste, lumea întreagă pare să fie subjugată de un nou trend care promovează o abordare cu totul specială: să umbli cu aceiași chiloți timp de o săptămână întreagă, cu scopul de a proteja mediul înconjurător. Evident, dacă nu-ți speli lenjeria, folosești mai puțin detergent și, prin urmare, poluezi mai puțin. Pentru că, evident, ecologia nu mai înseamnă doar separarea deșeurilor reciclabile sau utilizarea detergentilor organici. Nu, aceste gesturi simple și neinovatoare nu mai sunt la modă. Acum, adevărata expresie a ecologiei este să te atașezi de chiloții tăi timp de șapte lungi zile.
Să fim sinceri, totuși, a fi ecologist, nu înseamnă să fii prost! Pentru că, dacă tu crezi că rămânând în aceeași pereche de chiloți timp de o săptămână, poți schimba în mod semnificativ destinele planetei noastre, nu ești, cu siguranță, prea inteligent! În ciuda a ceea ce ne spun promotorii acestui trend bizar, nu există nicio dovadă științifică care să ateste că purtarea aceluiași obiect vestimentar timp de șapte zile va ajuta la salvarea Pământului.
Dacă ar fi să luăm în considerare faptul că purtarea acelorași chiloți este o dovadă incontestabilă de implicare în lupta pentru un mediu mai curat, unde ne-ar duce această logică? Oare nu ar trebui să trecem la următorul nivel și să renunțăm complet la hainele de zi cu zi? Putem începe cu o bluză, o pereche de pantaloni, o cămașă și, în cele din urmă, să ne plimbăm liberi în toată splendoarea noastră naturală. Ecologie în toată splendoarea!
Înainte de a ne dezbrăca complet, poate ar trebui să ne gândim la niște soluții practice! De exemplu, poate eco-ambasadorii aromelor naturale ar trebui să se gândească să renunțe la aerul condiționat care, știm cu toții, numai prietenos cu mediul nu este… Sau poate ar trebui să renunțe să mai comande mâncare pentrru că, se știe, aceasta vine în caserole și pungi de plastic poluante. Dar să nu uităm nici de gadgeturile care consumă electricitate aiurea. Căștile wireless consumă curent electric, puțin, ce-i drept, dar dacă înmulțim cu milioanele de utilizatori, s-ar putea sa avem surprize. Această energie arb putea fi economisită prin simpla alegere a căștilor cu fir. De ce să ne bucurăm de libertatea de a ne mișca în voie și de a asculta muzică fără să fim prinși într-o încurcătură de fire? Nu, mai bine renunțăm la acest lux și optăm pentru căști cu fir.
Ecologia nu înseamnă să trăim murdari și puturoși, ci să facem alegeri responsabile și informate. Nu înseamnă să-ți lipești mâinile pe tablouri în muzee, ci să ieși în oraș și să cureți mizeria, să nu mai arunci cutiile de bere prin pădure, să refolosești o sacoșă de cât mai multe ori si așa mai departe. Nu extremisme, ci gesturi de bun-simț.