16 ianuarie 2025

Nouă burse de valori din regiune şi-au anunţat participarea la Conferinţa BURSA dedicată pieţei de capital

Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, organizează conferinţa hibrid “Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei“, care se va desfăşura în data de 27 mai 2021, începând cu ora 10:00. Evenimentul va avea loc la Hotelul Novotel şi pe platforma Zoom şi va fi transmisă, în direct, pe site-ul www.bursa.ro, pe contul de Facebook al ziarului BURSA, pe canalul de YouTube BURSA, precum şi pe conturile de Facebook ale partenerilor media.

La conferinţa BURSA, ce va fi moderată de Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor şi vicepreşedintele Bursei de Valori Bucureşti, şi-au confirmat prezenţa reprezentanţi ai unui număr de nouă burse de valori din regiune, analişti din piaţă şi reprezentanţi ai unor companii listate pe piaţa noastră de capital, după cum urmează:



Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti;
Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti;
Richárd Végh, CEO Bursa de Valori din Budapesta, Ungaria;
Witold Wiliński, Directorul General al GPW Tech, parte a Grupului Bursa de Valori Varşovia (GPW Group), Polonia;
Aleš Ipavec, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Ljubljana, Slovenia;
Manyu Moravenov, CEO, Bursa de Valori din Bulgaria;
Artan Gjergji, Director Executiv – CEO, Bursa de Valori din Albania;
Ivana Gažić, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Zagreb, Croaţia;
Siniša Krneta, CEO, Bursa de Valori Belgrad, Serbia;
Christoph Boschan, CEO, Bursa de Valori din Viena, Austria;
Andre Cappon, Fondatorul CBM Group, New York, SUA;
Ovidiu Petru, Expert piaţă de capital în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară;
Johan Meyer, Directorul General al Franklin Templeton International Services S.À R.L, Sucursala Bucureşti;
Ioana Birta, Directorul Financiar al TeraPlast;
Jan Pricop, Directorul executiv al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România (AAF);
Adrian Codirlaşu, Vicepreşedinte, CFA România.

Evenimentul va fi structurat pe două paneluri, în primul panel urmând să fie dezbătute posibilităţile de cooperare dintre bursele de valori din Centrul şi Estul Europei, iar în cel de-al doilea să fie luat în discuţie stadiul dezvoltării şi perspectivelor pieţei noastre de capital.

Piaţa de capital românească a fost promovată anul trecut în categoria celor emergente secundare de către agenţia FTSE Russell, în timp ce pieţele cele mai importante din regiune sunt emergente avansate, iar Polonia este piaţă dezvoltată. Deocamdată, BVB are puţine companii în indicii FTSE, iar ponderea lor este relativ redusă, dar există perspective de îmbunătăţire. Totuşi, listările companiilor mari sunt rare, astfel încât oferta disponibilă investitorilor instituţionali (fonduri mutuale, fonduri de pensii) este într-o continuă scădere. Pe de altă parte, în ultimul an, tot mai mulţi antreprenori au apelat la finanţare prin mecanismele Sistemului Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti, iar numărul investitorilor activi la BVB a crescut. Toate acestea s-au manifestat în timpul pandemiei Covid-19, eveniment ce a schimbat comportamente, a modificat şi accelerat tendinţe, a resetat economiile. În cadrul conferinţei din 27 mai, ziarul BURSA îşi propune să reliefeze stadiul actual de dezvoltare al pieţei noastre, perspectivele sale şi a celor din regiunea noastră, oportunităţile şi obstacolele ce se conturează în urma pandemiei Covid-19.

Printre temele propuse se numără:
Primul panel: Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei

Teme propuse pentru dezbatere:
Pieţele de capital ale Europei Centrale şi de Est – interesul pentru o cooperare regională;
Modele de cooperare convenabile – Europa de Nord, Asia de Sud-Est, America Latină;
Propuneri pentru o cooperare regională – avantaje pentru burse, emitenţi şi investitori.

Panelul al doilea: BVB – piaţă emergentă în Europa Centrală şi de Est. Dezbatere asupra stadiului dezvoltării şi perspectivelor pieţei noastre de capital.

Teme propuse pentru dezbatere:
Perspectivele pieţei noastre de capital după accederea în rândul celor emergente; avantaje pentru companii, investitori, fonduri de investiţii, fonduri de pensii, etc;
Modalităţi de folosire a mecanismelor pieţei de capital pentru emitenţi: finanţarea dezvoltării activităţii, ieşiri din afaceri (exit-uri), etc; diferenţe dintre companiile listate şi cele nelistate;
Rolul statului în dezvoltarea pieţei de capital.

Despre evenimentele BURSA:

Organizarea reuniunilor de acest tip reprezintă sarcina ziarului BURSA, ca vehicul informaţional, organizator şi gazdă tradiţională, pentru transferul deschis de know-how, formarea de opinii, oportunităţi şi înţelegeri în afaceri, modalităţi de contact.
Cu peste 150 de evenimente organizate, ziarul BURSA a strâns mai mult de 20.000 de participanţi din mediul de afaceri, finanţe, bănci, autorităţi publice, diplomaţi, avocaţi, consultanţi, jurnalişti. Evenimentele BURSA s-au bucurat de un real succes, fiind vizionate, în medie, de 35.000 de persoane şi având un impact de aproximativ 55.000 de persoane.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img