Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA a lansat oficial la începutul acestei săptămâni proiectul „Structured Dialogue Support Group – Politici și strategii incluzive pentru tinerii cu oportunități reduse din județul Bacău” finanțat prin programul Erasmus+. După ce prima ediție a proiectului a primit titlul de „Proiectul de voluntariat al anului 2017 în domeniul Tineret” la Gala Națională a Voluntarilor, ADA își continuă misiunea de a aduce tinerii din județul Bacău față în față cu factorii de decizie.
Astfel, noul proiect își propune să realizeze o cercetare amplă privind provocările tinerilor cu oportunități reduse din județul nostru, pe care mai apoi să le abordeze în cadrul a șase planuri de intervenție cu scopul de a contribui la rezolvarea strategică a problemelor cu care se confruntă acești tineri în șase domenii cheie: educație, cultură și multiculturalitate, sport și sănătate, dezvoltare profesională, voluntariat și dezvoltare personală, dar mai ales incluziune și coeziune socială.
Evenimentul a avut loc la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, cu sprijinul Centrului Europe Direct Bacău și au participat tineri voluntari, dar și reprezentanți ai mediului ONG băcăuan.
„Prin acest nou proiect ne propunem să creștem gradul de înțelegere a problemelor și nevoilor tinerilor cu oportunități reduse din județul Bacău în cele șase domenii cheie și să contribuim la îmbunătățirea politicilor și strategiilor județene existente în raport cu nevoile și problemele actuale ale tinerilor cu oportunități reduse. Vor avea loc consultări în întreg județul, iar mai apoi ateliere de lucru pentru dezvoltarea planurilor de intervenție. La final, vom organiza dezbateri publice pe baza celor șase planuri și vom organiza o Gală județeană a tinerilor cu oportunități reduse”, a declarat Victor Toma, manager de proiect și președinte al Asociației pentru Dezvoltare Activă ADA Bacău.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.