29 decembrie 2024

Noi reușite la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”

Calificarea la faza națională a unei olimpiade/a unui concurs școlar constituie visul celor preocupați de performanță, împătimiți de un domeniu de cunoaștere, vis dublat, inevitabil, de dorința de confirmare a valorii prin situarea cât mai sus în clasamentul olimpicilor.

De la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” Bacău, 50 de elevi au fost selectați pentru a participa la etapa națională a diferitelor competiții școlare. Să fii cel mai bun, la un moment dat, din județul tău și să intri într-un cerc al celor mai buni elevi din țară este deja o reușită, poate cea mai importantă, întrucât ceea ce dobândești parcurgând drumul performanței nu se pierde niciodată.



Un premiu, o mențiune pot fi ratate, cunoștințele, experiențele, abilitățile dobândite nu se pot pierde.
Și în acest an școlar, rezultatele elevilor de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” confirmă valoarea elevilor noștri și a profesorilor coordonatori, vorbesc de la sine despre un climat educațional, despre continuitate, tradiție, pasiune, tenacitate, mentalitate de învingător. Pe lângă rezultatele deja semnalate în cotidianul Deșteptarea: premiul I – 5 elevi, premiul al II-lea – 4 elevi, premiul al III-lea – 3 elevi, mențiuni MEN – 15 elevi, mențiuni speciale – 5 elevi, medalii de argint și bronz – 9, la faza națională, s-au înregistrat noi reușite: premiul al III- lea și premiul pentru cea mai bună traducere la Olimpiada Internațională de Limba Latină „Certamen Ovidianum Sulmonese” Sulmona – Italia prin Sorana Plotogea, clasa a XI-a a, prof. Florentina Neculau, participare la Olimpiada Internațională de Limba Latină „Certamen Ovidianum Sulmonese” Sulmona – Italia și la „Certamen Ciceronianum” Arpinas – Arpino, prin Cristina Dorodici, pregătită tot de prof. Florentina Neculau, premiul al II-lea la Olimpiada de Tehnologie a Informației, secțiunea C#, prin Ștefan-Alexandru Vîrnă, clasa a X-a (prof. Maria Chelba), mențiunea I faza proiect, Olimpiada de Limba Germană – Raluca Ababei, clasa a IX-a (prof. Oana Herciu), mențiune specială la Concursul Național de Comunicări Științifice la Biologie, prin Bianca-Andreea Nica, clasa a X-a (prof. Florentina Dinu și Mihaela Alexandru, laborant).

În clasamentul învingătorilor sunt și elevii Eduard Doliș și Alin Vizitiu, clasa a IX-a, prof. Florentina Dinu, calificați la faza națională a Olimpiadei de Biologie, pe care o întâmplare nefericită i-a aruncat brutal într-o altă realitate decât aceea a probelor olimpice. Le suntem aproape și îi considerăm câștigători atât în confruntarea cu imprevizibilul, cât și în împlinirea unei aspirații.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img