A fost un weekend plin pentru bacauani la zilele orasului. Sau cel putin asa ar fi trebuit sa fie, daca ar fi avut de unde alege. Ca in fiecare an, pe scena au urcat artisti de mâna a doua. Locatia a fost la fel de prafuita ca de fiecare data, singurul noroc fiind ca macar vremea a tinut cu organizatorii spre deosebire de ultimii doi ani când a turnat cu galeata.
200.000 de lei este suma pusa la bataie de Primaria Bacau pentru a marca 604 ani de la atestarea documentara a acestui târg.
O suma care, ca in fiecare an, nu se reflecta intr-o organizare mai buna sau artisti muzicali de rezonanta. „Masa si dansul” au fost organizate tot pe platoul de la Sala Sporturilor. Mesenii au servit un mic si o bere intr-o mare de praf si intr-un zgomot care nu-ti permitea sa-ti auzi nici macar vecinul de masa. Pe scena au ucat in prima seara trupe rock, dar nu de rezonanta, unii aflati chiar la prima aparitie pe scena, dupa cum au marturisit dupa ce au salutat publicul „Buna seara, Bacau”.
Sâmbata, singurul eveniment notabil a fost parada motociclistilor. Acestia si-au turat la maximum motoarele, spre deliciul privitorilor. Spre dupa-amiaza, curiosii care au iesit la o plimbare au dat pe scena in prima parte a programului de artistii de muzica populara. Seara au urcat pe scena Mandinga, Mihai Budeanu de la fosta 3Sud Est, Memory si Nadia Duluman. Doar trupa Mandinga a fost pe placul tinerilor, desi l-ar fi preferat pe Connect-R, sau „artisti mai moderni”, spune Ioana. „La Vunk as fi venit, dar cum nu mai vin, nu mai conteaza. Singurul nume mai interesant este Mandinga”.
„Suma este cam mare pentru zilele de astazi. Nu prea se reflecta suma in ce este aici. De la an la an, atmosfera e mai trista, ca nu mai are lumea bani”, este de parere Roxana Pacuris.
„E cam multisor, dar nu depinde de noi cum se cheltuiesc banii”, spune Victor Postolache.
O zi plina in centrul orasului
Ziua de duminica a fost animata de sutele de copii si tineri veniti sa participe la Crosul Bacaului. Centrul orasului „s-a trezit” de la primele ore ale diminetii. Au participat copii nu doar din municipiu, ci chiar si din mediul rural sau din judete invecinate cum este Neamtul. Organizatorii evenimentului au fost Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bacau si Asociatia Judeteana de Atletism. „Scopul evenimentului este de a incuraja miscarea, pentru a evita sedentarismul si obezitatea. Vrem sa-i scoatem pe copii din casa si cu ajutorul premiilor. Sunt in bani – in jur de 9400 de lei in total si 29 de biciclete pe care le dam in urma unei tombole”, a declarat Tudorel Gherasa, consilier la Directia Sport. „Facem mult sport, la antrenamente dar si la scoala. Am participat deja la competitii si am câstigat medalii si diplome”, a spus Nicoleta Serban, din comuna Gârcina, judetul Neamt.
„Facem sport la scoala, eu alerg câte doua-trei ore pe zi. As vrea sa fac karate, când o sa fiu mai mare”, ne-a spus si Marian Zigman, de la Scoala Caiuti.
Competitia a fost dedicata nu doar copiilor si tinerilor, ci si adultilor, seniorilor si persoanelor cu dizabilitati.
„Speram sa se organizeze cât mai multe activitati de acest fel. Eu particip pentru prima data la un astfel de concurs. Se putea sa participe si mai multe persoane”, a spus Ioana Tataru, care s-a inscris in competitie din scaunul cu rotile.
Odata finalizata competitia, centrul orasului a fost ocupat de caii de rasa. Acestia au defilat sub ochii curiosilor. Totul s-a intâmplat pe ritmurile fanfarei Cercului Militar. Manifestarile au fost inchise de concerte de muzica populara.
Pe tot parcursul weekend-ului centrul orasului a fost inchis circulatiei rutiere. Cu aceasta ocazie, reprezentantii municipalitatii au vrut sa testeze si daca e posibil ca de acum inainte la fiecare sfârsit de saptamâna strada Marasesti sa fie interzisa soferilor si dedicata pietonilor, biciclistilor si celor care vor sa se plimbe cu rolele. Cei din urma sunt de acord. „Eu ca sofer as ceda acest spatiu copiilor, parintilor”, spune Lucian Timofte.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.