Satenii din Motoseni nu vor mai trebui sa astepte, de azi inainte, ca drumurile sa le fie deszapezite de nu stiu ce firma care isi onoreaza sau nu contractul, ca altii sa le repare gardurile scolilor, magaziile sau podetele.
Un proiect cu finantare europeana, scris si depus de primarie, le-a asigurat utilajele necesare executarii unor astfel de lucrari. Echipamentele cu pricina sunt o autospeciala de intretinere a drumurilor (pe timp de iarna si vara), cu bena basculabila, kit hidrostatic, placa frontala, hidraulica, freza de zapada, lama de zapada, perie frontala, sararita si cositoare.
Pe lânga achizitia de utilaje, proiectul a permis si cumpararea a 40 de costume populare, in scopul de a conserva traditiile si de a le transmite generatiilor urmatoare.
“In primul rând, ne-am gândit la o mai buna deservire a populatiei. Eu am prins, in primul an de mandat, o iarna foarte grea si nu am reusit sa deszapezesc drumurile asa cum as fi vrut. Am inteles, atunci, ca trebuie sa caut o solutie”, a declarat Corneliu Ghelase, primarul comunei Motoseni. Proiectul are o valoare de 204.000 de euro, din care 98.000 reprezinta finantarea nerambursabila obtinuta prin Grupul de Actiune Locala “Bacaul Verde”.
Diferenta de 106.000 de euro reprezinta contributia Consiliului Local. “Comuna Motoseni este foarte imprastiata si are 10.400 de hectare, conform fisei cadastrale, explica Corneliu Ghelase. Avem de intretinut 50 km de drumuri comunale, fara ulite. Sa inchiriezi utilaje sau sa inchei contract cu o firma de deszapezire inseamna sa consumi bani. Noi am facut economii si am cumparat utilaje pe care le vom putea folosi când avem nevoie, cum dorim si cât dorim noi.”
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.