Bunii gospodari ai orașului petroliștilor moldoveni auprimit ieri diploma și premiul I pe țară ce le-au fost acordate pentrurealizările obținute în anul trecut în întrecerea patriotică pentru gospodărirea și înfrumusețarea localităților.
Orașul petroliștilor moldoveni — Moineștiul — a trăit ieri după-amiază un eveniment deosebit: ca urmare a ocupării în 1970 a primului loc (la categoria orașe cu peste 10.000 locuitori) în întrecerea patriotică pentru gospodărire și înfrumusețare, i-au fost acordate diploma de localitate fruntașă pe țară și premiul I. În sala clubului „23 August” din localitate erau prezenți numeroși moineșteni — deputați, președinți de comitete de cetățeni, muncitori, tehnicieni, ingineri și alți salariați din întreprinderile și instituțiile orașului, cei care în cursul anului trecut au muncit cu entuziasm și vrednicie la efectuarea lucrărilor de gospodărire și înfrumusețare a Moineștiului.
Au fost de față la festivitate tovarășii ing. Ioan Chirilescu, vicepreședinte al Comitetului de stat pentru economia și administrația locală, ing. Ștefan Croitoru, membru al Biroului Comitetului județean de partid, prim-vicepreședinte al Comitetului executiv al Consiliului popular județean, ing. Ioan Punteanu, vicepreședinte al Comitetului executiv al Consiliului popular județean, președintele Comisiei de întrecere patriotică a județului Bacău, precum și Constantin Olaru, secretarul Comitetului orășenesc de partid, primarul orașului Moinești.
O sintetică trecere în revistă a rezultatelor dobîndite în 1970, făcută de către tovarășul Constantin Moroșanu, vicepreședinte al Comitetului executiv al Consiliului popular orășenesc, a înfățișat obiectivele gospodărești realizate în anul trecut, aspectul din ce în ce mai frumos al localității. La Moinești s-a realizat, în anul trecut, un volum de muncă patriotică în valoare de peste 15 milioane lei, revenind cite 786 lei pe cap de locuitor.
De remarcat faptul că planul și angajamentul erau de numai 6,6 milioane lei. Moineștiul, asemenea tuturor localităților din țară, a cunoscut în ultimii ani o înflorire deosebită. Sute și sute de apartamente, 6 localuri de școală, două complexe meșteșugărești, două cluburi, alte edificii social-culturale, — iată o listă căreia i se adaugă și înfăptuirile edilitar-gospodărești realizate prin contribuția patriotică a cetățenilor orașului. Printre obiectivele construite prin vrednicie cetățenească se numără extinderea cu patru săli de clasă a școlii din Lucăcești, amenajarea drumului de agrement spre Măgura, creșterea suprafețelor de spații verzi cu 2,8 ha, amenajarea unui ștrand și altele, înmînînd primarului orașului diploma de
„Localitate fruntașă pe țară în acțiunea de gospodărire și înfrumusețare”, tovarășul ing. Ioan Chirilescu a adresat felicitări gospodarilor Moineștiului, unindu-le noi și bogate succese în ridicarea pe noi trepte a nivelului edilitargospodăresc al localității. Cu acest prilej, ca răsplată a eforturilor depuse, a fost acordată insigna de „Fruntaș în gospodărirea și înfrumusețarea orașelor pe 1970“ unui număr de 90 de deputați, președinți de comitete de cetățeni, altor moineșteni. In cuvinte emoționante, cîțiva dintre cei care au primit insigna au făgăduit că vor participa și în 1971, cu aceeași străduință, la acțiunile de muncă patriotică, exprimînd dorința unanimă a locuitorilor de a păstra locul de oraș fruntaș pe țară.
Din însărcinarea Biroului Comitetului județean de partid și a Comitetului executiv al Consiliului popular al județului Bacău, tovarășul ing. Ștefan Croitoru a felicitat pe locuitorii Moineștiului pentru premiul obținut, arîndu-le succese deosebite și în viitor. La sfîrșitul festivității a fost prezentat un frumos spectacol de către artiștii amatori ai cluburilor din Moinești. Tudor STANCIU
Steagul roșu, 19 ianuarie 1971
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.