In vara acestui an, au fost scari de bloc care aveau de platit facturi la gaze naturale de 30.000 – 40.000 lei, sume extrem de mari pentru un consum impartit la 20 – 25 de apartamente/garsoniere. Astfel de costuri ar putea fi reduse semnificativ, daca blocurile ANL ar fi deconectate de la centralele pe gaze naturale existente la subsolul fiecarui bloc.
Mult mai agreata ar fi solutia racordarii imobilelor respective la modulele termice construite de mai bine de un an, care nu au functionat, din pacate, niciodata.
„Lucrarile la modulele termice la care faceti referire au fost finalizate de mai bine de un an. Centralele care functioneaza pe gaze naturale la subsolurile blocurilor sunt adevarati mastodonti care nu se justifica in costuri.
Facturile la gaze sunt foarte mari si cu greu reusesc oamenii sa le achite. Cred ca racordarea la aceste module termice va fi o solutie mai buna pentru chiriasi. Noi am facut adresa catre Thermoenergy prin care ne-am manifestat intentia de a fi racordati la sistemul centralizat de furnizare a agentului termic”, declara Bogdan Bordeianu, presedintele Asociatiei „ANL Bucegi”.
La rândul lor, reprezentantii Thermoenergy Group SA spun ca aceste module trebuie sa le fie predate de catre Primaria Bacau.
„Am primit o hârtie de la primarie prin care Asociatia «ANL Bucegi» solicita bransarea acelor blocuri. Reteaua este noua si stiu ca lucrarea este finalizata. Ca sa facem bransarea trebuie ca blocurile sa ne fie predate noua ca sa putem face contractele cu chiriasii. Daca se va intâmpla acest lucru, este posibil ca locatarii din cartierul ANL Bucegi sa primeasca agent termic in sezonul rece 2015 – 2016”, declara Narcisa Antoneac, purtator de cuvânt la Thermornergy Group SA. La un modul de termoficare pot fi legate maxim doua blocuri. Pe viitor, cine nu va plati utilitatile va fi debransat, astfel incât nu va mai suferi un cartier intreg din cauza rau platnicilor.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.