Modelarea lemnului – pasiunea de suflet a unui jandarm

Sublocotenentul Augustin Cojocaru, alias Gusti, este angajat al Jandarmeriei Române de 29 ani, iar din anul 2017 a trecut în corpul ofițerilor și își desfășoară activitatea la compartimentul Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale.



Viața de jandarm i-a asigurat satisfacția profesională, dar și stabilitate emoțională. La vârsta de 10 ani a luat contact cu sculptura în lemn, care cu timpul s-a transformat în pasiune, mentor fiindu-i tatăl său, Iosif, care l-a învățat cum să țină o daltă în mână.

Prima sa lucrare a fost o casetă sculptată, pe care o păstrează și azi la loc de cinste.

Augustin Cojocaru își urmarea tatăl în atelierul de lucru, acolo unde se retragea pentru a lucra câte o piesă de suflet și, chiar dacă tatăl sau l-a ținut o vreme departe de uneltele de dăltuit, pentru că le considera periculoase pentru fiul său, el a luat o dalta în mână și a început să lucreze, în timp asimilând tainele acestei meserii.

Timp de câțiva ani, a continuat să sculpteze sute de lucrări pentru a-și îmbunătăți tehnica și a participat la foarte multe expoziții naționale și internaționale în Bacău, Iași, București, Oradea, Pitești, Botoșani, Constanța și Piatra Neamț.

Așa se face că vreme de 38 de ani a cochetat cu arta dăltuitului în lemn, atelier fiindu-i bucătăria apartamentului, „atentând” uneori la liniștea familiei și a vecinilor.

Gusty își dorește ca pe viitor să fie absolvent al Facultății de Arte și Sculptură.

Noi, jandarmii băcăuani, suntem mândri că îl avem în echipa noastră, dar și de faptul că în fiecare săptămâna ne putem bucura de expoziția lucrărilor expuse la sediul unității.




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.