Mirela Lavric, din nou la start. De data aceasta, la CSM Bacău! Clubul condus de Adrian Gavriliu a legitimat-o pe atleta vasluiană în vârstă de 28 de ani care concurase în ultimii ani pentru CSM Onești și care are în palmares multiple titluri europene și mondiale de juniori și tineret, dar și un bronz mondial la nivel de Seniori cu ștafeta de 4×400 a României cucerit în 2016, la Portland.
„Am adus-o pe Lavric pentru CV-ul, dar, în special pentru potențialul său. Este o mare sportivă și avem deplină încredere în posibilitățile sale”, a declarat directorul „CSMeilor”, Adi Gavriliu. „Într-adevăr, Mirela are un potențial remarcabil”, a întărit noua antrenoare a atletei, Cristina Alexe, care a precizat și obiectivul imediat al elevei sale:
„În momentul acesta, ideea principală este ca Mirela să se situeze în primele patru din țară astfel încât să completăm ștafeta la nivel de reprezentativă. Ulterior ne vom putea gândi și la individual, la 400 și la 800 metri”. Mirela Lavric vine după o pauză prelungită de peste doi ani și jumătate. Mai întâi cauzată de suspendarea sa pentru un presupus caz de dopaj cu Meldonium.
Controalele ulterioare au absolvit-o pe Lavric de orice culpă, însă răul cel mare fusese deja făcut, sportiva ratând participarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016. „Mi s-a făcut o mare nedreptate, iar lucrul acesta a fost dovedit în cele din urmă. Din păcate, participarea mea la Olimpiadă a fost compromisă ”, declara Mirela Lavric la vremea respectivă. După pauza forțată impusă de suspendare, a venit o nouă perioadă de repaus. De data aceasta, motivul a fost unul cât se poate de fericit, Mirela Lavric, care este căsătorită cu handbalistul CSM Bacău, Gabi Cotinghiu, devenind mămică. 2019 marchează, deci, revenirea Mirelei în circuitul competițional.
„În ciuda perioadei de inactivitate și a sarcinei, avem încredere că Mirela va atinge din nou o formă sportivă ce-i va permite să atace cu succes competiții de top”, a punctat antrenoarea Cristina Alexe. Obiectivul pe termen lung este Olimpiada de la Tokyo. Acolo unde ar trebui să ajungă și un alt sportiv pregătit de Cristina Alexe: maratonistul Alexandru Soare, care, din 2018, are dublă legitimare, CS Știința- CSM Bacău. „Atât Alex, cât și Mirela sunt motivați, iar eu sunt și mai motivată. Avem mai multe etape de parcurs, dar suntem încrezători. Și tragem nădejde că dacă vom ajunge la Tokyo, nu ne vom mulțumi doar cu simpla participare”. Și din acest motiv, atleții băcăuani nu au avut vacanță de Sărbători.
Exceptând ziua de Crăciun și Revelionul, ei și-au continuat pregătirile în toată această perioadă. „Ne așteaptă competiții importante în 2019: Europenele pe echipe, unde România are ca obiectiv promovarea în Superligă, Mondialele de la Doha, Mondialele Universitare din Italia, iar în cazul Mirelei pot apărea, în loc de Mondialele Universitare, Jocurile Europei din iunie, de la Minsk. Prin urmare, nu avem timp de vacanță. Să sperăm că Alex și Mirela vor fi sănătoși, iar atletismul băcăuan va continua tradiția la nivel de mare performanță”, a concluzionat antrenoarea Cristina Alexe.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.