Abia s-a uscat cerneala de pe cererile deputatilor Miron Smarandache si Ioan Melinte de intrare in PSD ca au si aparut amenintarile din partea „tradatului” PP-DD. Dan Diaconescu, liderul formatiunii, si-a amintit ca in toamna 2012, inainte de alegeri, le-a cerut candidatilor sa semneze un document prin care se obligau sa nu paraseasca partidul in acest mandat.
Li s-a cerut, de asemenea, sa se angajeze ca vor plati doua milioane de euro in cazul in care ar fi demisionat, chipurile pentru a despagubi PP-DD, sub sigla caruia urmau sa câstige fotoliul de parlamentar.
Cel care a anuntat ca PP-DD se va folosi de conventia semnata atunci e Liviu Neagu, secretarul general al partidului. Conform afirmatiei acestuia, PP-DD a ramas cu 42 de alesi, cu 26 mai putini decât avea in 2012.
El a afirmat ca PP-DD se va adresa instantei, primul proces fiind indreptat impotriva senatorului Tudor Barbu, trecut la PC. Rezulta ca va fi deschis câte un proces pentru fiecare parlamentar plecat. Pentru asta, PP-DD ar trebui sa achite o taxa de timbru de peste 24 de miliarde de lei vechi.
Ioan Melinte, deputat in Colegiul 5, a refuzat sa comenteze cu privire la amenintarea ca va fi chemat in instanta.
„A pronuntat numele meu? Sunt prea ocupat ca sa comentez asa ceva!”
Miron Smarandache, deputat in Colegiul 7, a declarat ca nu are motive sa se teama: „Eu stiu ca am facut ceea ce trebuia sa fac pentru cetatenii pe care ii reprezint. Nu cred ca este constitutional sa obligi o persoana sa faca parte dintr-un anumit partid.”
Intr-adevar, conform Constitutiei României, Art. 40, „Cetatenii se pot asocia liber in partide politice, in sindicate, in patronate si in alte forme de asociere.”
De asemenea, Declaratia Universala a Drepturilor Omului arata ca nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o organizatie, de orice natura ar fi aceasta.
Pentru cererile evaluabile in bani introduse in instanta se achita o taxa de timbru. Daca suma ceruta trece de 250.000 de lei, taxa este de 6.105 lei plus 1 la suta pentru ce depaseste 250.000 lei. PP-DD vrea 9 milioane de lei (doua milioane de euro) de parlamentar. Pentru 9 milioane de lei ar achita o taxa de 6.105 lei plus 87.500 lei (93.605) lei. Sunt 26 de parlamentari, iar asta inseamna 2.433.730 lei (24,3 miliarde de lei vechi).
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.