17 noiembrie 2024

Campanie de impadurire in comuna Magura

Pitoreasca Vale a Negelului, aproape de izvoarele cunoscutului pârâu care strabate comuna Magura si Bacaul, a fost mai animata joi, 31 martie, ca oricând. Câteva zeci de tineri din Grupul de cercetasi „Sf. Nicolae” de la Colegiul National Tehnic „N. V. Carpen”, condus de parintele Florentin Vornicelu, voluntari ai Asociatiei „Iubim natura”, din Bacau, si elevi din comuna Magura (Scoala Gimnaziala „Emil Braescu”) au venit sa planteze sute de puieti de paltin de munte intr-un gol de padure din punctul Valea Seaca.

Lor li s-au alaturat primarul si viceprimarul comunei Magura, Constantin Traistaru, respectiv Iordache Costras, dar si un corp de silvicultori, condusi de seful compartimentului Impaduriri al Directiei Silvice Bacau, Alexandru Rosca, si de seful Ocolului silvic Bacau, Valentin Ionita, precum si de responsabilul pentru cultura si refacerea padurilor Viorel Apopei, din Directia Silvica.



Inginerul pentru cultura si refacerea padurilor Viorel Apopei i-a instruit pe tineri cum trebuie plantat corect un arbore si a precizat ca actiunea de la Magura nu a fost singura de acest fel pâna acum. „Am plantat deja – a spus Viorel Apopei – alti arbori, pe 28 de hectare.

Lumea vorbeste, indeosebi de taierea fara rost a padurii, dar trebuie stiut ca noi, ocoalele silvice, ne ocupam si de impaduriri, artificiale sau naturale. Padurea este ingrijita si creste cu roua sufletului omenesc, asa cum spunea un mare gânditor. Si ceea ce am facut acum prin actiunea de la Magura a fost tot in acest spirit”.

In acest an, în judet vor fi operate regenerari naturale pe 360 ha, regenerari artificiale (plantari) pe 130 ha, completari de culturi pe 67 ha si refacerea culturilor calamitate în anul 2015 pe 15 ha. Cele peste un milion de plante aduse la plantari vor fi puieti de brad, de larice, de molid, de pin silvestru, de gorun, de stejar pedunculat, de plop, de salcâm si de fag, de cires, de frasin si de paltin. Circa 5.000 de puieti vor fi din specii de amestec.

[wonderplugin_gallery id=”486″]

„In fiecare an, in perioada 15 martie – 15 aprilie, organizam campania «Luna plantarii arborilor». Si anul acesta organizam actiuni de popularizare a importantei pastrarii întregului fond forestier, dar si activitati de plantare de puieti, de igienizare a lizierelor de padure, de înfrumusetare a spatiilor verzi din localitatile judetului. Pe 21 martie am marcat deja Ziua Internationala a Padurilor, sarbatoare ajunsa la editia a patra, pentru care Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO) a sugerat ca tema «Padurea si apa», pentru ca padurea este sursa de echilibru hidrologic”.
Alexandru Rosca, seful compartimentului Impaduriri al Directiei Silvice




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014