Muzeul Etnografic al Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași a găzduit zilele trecute vernisajul expoziției „Citadela naivilor. Bădița Ioan”, care marchează cei 60 de ani pe care i-a împlinit pictorul băcăuan Ioan Măric de la prima sa expoziție.
„Au fost expuse 83 de lucrări, cele mai vechi datând din anii ’60. Toate picturile arată, de fapt, modul în care am încercat să-mi perfecționez, în timp, tehnica de a picta, păstrând, în același timp, stilul care m-a consacrat”, a declarat pictorul naiv Ioan Măric.
La eveniment au fost prezenți Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexului Muzeal Național „Moldova” din Iași (Palatul Culturii), profesorul Constantin Tofan, de la Universitatea de Arte „George Enescu”, muzeograful Victor Munteanu, șeful Muzeului Etnografic al Moldovei, dar și prieteni de acasă, din Bacău, Feodosia Rotaru, muzeograf la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” și Olguța Pâțu, managerul Școlii Populare de Artă și Meserii.
„În acest cadru festiv am avut onoarea și bucuria să primesc Diploma de excelență «pentru 60 de ani de activitate creatoare în slujba artei naive», oferită de doamna Lăcrămioara Stratulat, managerul Complexul Muzeal Național «Moldova» din Iași. De asemenea, managerul Școlii Populare de Arte și Meserii din Bacău, doamna Olguța Pâțu, mi-a oferit un trofeu din partea Consiliului Județean Bacău, în semn de apreciere pentru întreaga mea activitate artistic”, a mai spus Bădița Ioan, care a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă această expoziție, celor care au fost prezenți și a promis tuturor că nu are de gând să se odihnească.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.