„Mamă, cântec și durere/ Răsăritul vieții mele,/ Cu chipul și glasul blând,/ Ești și cer, ești și pământ/ Și esti primul meu cuvânt/ Ce-l port în suflet și-n gând…”
În îndelungata sa carieră artistică și pedagogică, pe lângă cântecele culese din folclor, artista Maria Șalaru a îmbogățit „lada de zestre” a neamului românesc cu compozițiile sale muzicale. Din dragoste și respect pentru femeia-mamă, Maria Șalaru a dedicat acesteia multe din creațiile sale, dintre care amintim „Drag mi-i chipul mamei mele” – cântec care i-a adus consacrarea și a „sădit-o” definitiv în sufletul iubitorilor de muzică populară, „Mama înger”, „Doar o mamă poate spune” și multe altele. „Sunt cântece care alină dorul și aduc omagiu celor care dau viață și oferă dragoste necondiționată acelor ființe care sunt în stare de nebănuite sacrificii pentru pruncii lor”, a precizat Maria Șalaru.
În calitate de profesor la Școala Populară de Arte și Meserii din Bacău, Maria Șalaru a găsit locul perfect unde cântecele sale să fie duse mai departe.
„Elevii mei vor duce mai departe și vor transmite prin viu grai cântecele care le-au legănat copilăria… Sunt mama propriilor mei copii, sunt bunică, dar sunt și «mama» de cântec a «boboceilor», «floricelelor» din Bacău, a «mugurilor de stejari» din Deleni și a «spicelor de grâu» din Orbeni. Iubesc foarte mult copiii, ei fiind cei care ne prelungesc viața și ne dau un rost în existența noastră pământeană. Mamele sunt îngeri pământeni, mamele se dăruiesc fără ezitare până la sacrificiul suprem, fiind capabile să-și dea viața pentru puiul lor. Ele te vor iubi întotdeauna, îți vor ierta orice, îți vor dărui totul, necondiționat”, a mai spus Maria Șalaru care a transmis urarea „La mulți ani, femei dragi!”
Astăzi, de la ora 14.00, Maria Șalaru și Școala Populară de Arte și Meserii din Bacău vor susține la Ateneu un spectacol artistic dedicat tuturor femeilor.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.