Sâmbătă, 3 iulie, în stațiunea Slănic-Moldova s-a desfășurat Concursul național de alergare montană Legendele Nemirei, aflat la cea de-a patra ediție.
A fost o adevărată sărbătoare și aniversare dedicată alergării, frumuseții și măreției muntelui, noilor prietenii, stării de bine, poveștilor frumoase și camaraderiei alergătorilor.
Un număr de 275 de participanți au luat startul în probele de Cros (14 km) și SemiMaraton (25 km), care i-au purtat pe potecile munților Nemira, într-un cadru natural magnific, pe trasee ce au solicitat din plin aptitudinile fizice și psihice ale alergătorilor.
Pe parcursul întrecerilor, pe platoul din apropierea liniei de start/finiș, spectatorii au admirat și aplaudat eforturile competitorilor care au trecut linia de start, iar în pauzele dintre sosiri au avut ocazia să participe împreună cu copiii, la ateliere de jocuri, ateliere de creație, pasta party.
La proba de Cros, la Masculin General, locul 1 a fost obținut de Bogdan Pădureanu, cu 01:04:58 și o viteză medie de 10,44 km/h.
O plăcută surpriză pentru băcăuani a fost oferită la categoria 40-50 de ani de către Adrian-George Popa, nimeni altul decât managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău, care a oferit în direct o motivație și un îndemn pentru sănătate prin mișcare! Acesta a obținut locul 1, cu 01:18:36 și o viteză medie de 8,63 km/h. Și tot la proba de Cros, la Feminin General a dominat Ramona Ciuche, cu 01:28:34 și o viteză medie de 7,66 km/h.
La proba de SemiMaraton, la Masculin General, pe prima poziție s-a situat Valentin Toma, cu 02:00:48 și o viteză medie de 12,66 km/h, în timp ce la Feminin General s-a impus Andreea Pișcu, cu un timp excelent, apropiat de cele al bărbaților: 02:10:17 și o viteză medie de 11,74 km/h!
Organizatorii și sponsorii competiției le-au oferit merituoșilor câștigători medalii, diplome și premii, toți participanții alăturându-se la final pentru fotografia de grup, în amintirea unei zile de neuitat.
,,Ne-am bucurat și în acest an de condiții excelente de concurs, de frumusețile peisajului montan de la Slănic-Moldova. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături și sper să ne vedem cu bine și la anul”, a spus unul dintre alergătorii care a reprezentat județul Galați.
Competiția de alergare montană se desfășoară în scopul promovării potențialului turistic al zonei, dar și ca destinație pentru turismul activ, sport și agrement, având și un scop caritabil.
Evenimentul a fost organizat de Asociația ,,Prietenii Slănicului”, în colaborare cu Primăria Slănic-Moldova și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.
Romulus-Dan BUSNEA
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.