– anul scolar 2016-2017 va debuta la Scoala “George Bacovia” cu o serie de premiere – conducerea unitatii de invatamânt a amenajat o sala de joaca si de odihna pentru copiii din clasele mici – exista si o clasa pentru copiii cu nevoi speciale, iar elevii cu rezultate foarte bune la invatatura vor avea posibilitatea sa se exprime in cadrul unui centru de excelenta
Se spune ca daca intri intr-o scoala in aceasta perioada si este liniste, directorul nu face nimic, dar daca in scoala este galagie, inseamna ca se lucreaza pe mai multe fronturi, iar directorul se afla printre muncitori.
Comparatia aceasta am auzit-o chiar de la prof. Carmen Nedelcu, noul director al Scolii „George Bacovia” din Bacau, pe care am gasit-o in plina activitate, coordonând tot ce inseamna reparatii / renovare / igienizare. La parterul unitatii de invatamânt se lucra asiduu la modernizarea a doua sali de clasa in care, la 12 septembrie 2016, vor pasi elevii de clasa I.
„A fost mult de lucru in aceste incaperi. S-a scos tot, de la parchet, lambriuri, usa, s-a turnat sapa, iar clasa viu colorata, va avea in final un aer proaspat, modern, pe placul parintilor, al elevilor si a cadrelor didactice. Incercam pe cât posibil ca dotarile sa corespunda bunei desfasurari a actului didactic”, ne-a spus. In premiera, scoala va avea o sala de clasa pentru copiii cu nevoi speciale care vor lucra cu personal specializat, intr-un mediu propice.
Nici performantele elevilor nu au fost trecute cu vederea, iar pentru cei care au rezultate notorii, scoala le ofera posibilitatea sa se dezvolte in cadrul unui centru de excelenta. „Vrem sa le oferim elevilor nostri posibilitatea sa se afirme, iar ca sa avem rezultate trebuie sa venim in intâmpinarea lor cu dotarile necesare si cu toata disponibilitatea cadrelor didactice. Ce imi doresc eu este ca scoala sa fie pe o temelie stabila.
Daca suntem perseverenti, vom avea rezultatele dorite”, ne-a mai adaugat. La capitolul realizari, consemnam si faptul ca problemele legate de accesul in curtea scolii au fost remediate. Peste pietrisul lasat in urma de constructorii care au schimbat conductele de termoficare in zona, a fost turnat asfalt in aceasta vara. (Ramona Ionescu)
La Gradinita 17 trebuie izolatie termica
La Scoala Gimnaziala „Alexandru cel Bun”, in a carei structura este si Gradinita cu Program Prelungit nr. 17, lucrarile de reparatii si igienizare sunt inca in plina desfasurare.
„S-au igienizat holurile si baile, urmând sa mai inlocuim in cladirea scolii câteva calorifere si mici remedieri la instalatiile sanitare”, a declarat managerul Scolii „Alexandru cel Bun”, prof. Camelia Stamate, care ne-a facut cunoscute si câteva lucruri care ar mai trebui rezolvate, cel mai important aspect fiind izolatia termica a gradinitei.
„Din câte stiu eu, gradinitele nu au fost izolate termic ca si scolile si colegiile, si acolo chiar e nevoie de asa ceva, dar sa speram ca pe parcursul anului urmator sa se rezolve si aceasta problema”, a completat directorul scolii. (Florin Stefanescu)
Drepturile si indatoririle elevilor
Printr-un ordin al Ministrului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a fost aprobat Statutul Elevului, document care reglementeaza drepturile si obligatiile elevilor inmatriculati in institutiile de invatamânt de stat, particular sau confesional din România. Prevederile acestuia se aplica incepând din anul scolar 2016-2017.Statutul a fost elaborat in colaborare cu Consiliul National al Elevilor si alte organizatii reprezentative ale acestora. Dintre drepturile elevilor in sistemul educational, semnalam: dreptul la o evaluare obiectiva si corecta, de a contesta rezultatele evaluarii lucrarilor scrise, de a primi informatii cu privire la planificarea materiei, de a primi rezultatele evaluarilor scrise in termen de maximum 15 zile lucratoare, de a oferi feedback semestrial cadrelor didactice care predau la clasa, prin fise anonime, dreptul de a fi informat privind notele acordate, inaintea consemnarii acestora etc.
Elevii beneficiaza si de drepturi de asociere si exprimare, cum ar fi dreptul la protest, in conditiile prevazute de legislatia in vigoare, fara perturbarea orelor de curs. In acelasi timp, statutul prevede ca elevii au si indatoriri: sa frecventeze toate cursurile, sa se pregateasca la fiecare disciplina, sa aiba un comportament civilizat, sa se prezinte la scoala intr-o tinuta vestimentara decenta si adecvata si sa poarte elementele de identificare, sa protejeze baza materiala a scolii si sa plateasca contravaloarea eventualelor prejudicii aduse acesteia. (R.Neagu)
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.