Pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare, inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau vor intensifica controalele in pietele agroalimentare. „Micii producatori care desfasoara activitati de vanzare directa a produselor primare in piete trebuie sa fie inregistrati la DSVSA. In judetul nostru, sunt inregistrati 478 de producatori particulari care comercializeaza produse din gospodaria proprie in pietele din Bacau, Onesti, Moinesti, Buhusi, Tg.Ocna si Slanic Moldova”, a explicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvant al institutiei.
Accesul micilor producatori in spatiile amenajate in piete se poate face doar pe baza certificatului de producator si a documentului de inregistrare eliberat de DSVSA. „Trebuie interzisa comercializarea produselor si alimentelor de origine animala in spatii improvizate, nesupuse controlului sanitar sau in sistem de vanzare stradal, in care nu este asigurata o temperatura si o stare de igiena corespunzatoare. In vederea desfasurarii corespunzatoare a acestor actiuni, apelam la reprezentantii autoritatilor locale pentru a ne sprijini in aplicarea acestor masuri in scopul prevenirii aparitiei toxiinfectiilor alimentare”, a mai spus Vlad.