Lucrarile din centrul orasului se vor finaliza in acest an pe jumatate. Doar pietonalul de pe partea institutiilor publice va fi gata pana luna viitoare, asta daca si vreme va tine, urmand ca, de anul viitor, lucrarile sa fie continuate si pe cealalta parte a arterei.
Dupa ce acum o luna de zile edilii au suplimentat volumul de lucrari din centrul orasului si vor achita pentru aceasta circa 400.000 de lei in plus, aflam acum ca santierul in care s-a transformat centrul orasului se va prelungi pana anul viitor. Aceasta din mai multe motive. “Pavelele au venit mai tarziu, s-au cerut si lucrari in alte zone, in plus. Va trebui sa achizitionam si niste borduri, chiar in luna ianuarie”, a precizat Gheorghe Mihoc, dirigintele de santier. Singura portiune care va fi gata este cea de la platoul din fata Prefecturii pana dupa cladirea Primariei Bacau, aceasta pana la 15 decembrie.
Restul trebuie sa astepte pana la anul
“Pe partea cealalta, in momentul in care anul 2012 ne permite ca temperaturi si mediu vom continua santierul. Noi o sa continuam cu montarea canalizarii si rigolelor perimetrale de la trotuar. Acestea nu depind de vremea de afara”, a mai spus Mihoc. Intre timp, pana la caderea primilor fulgi de nea, lucrarile continua zi lumina, dar nu fara a crea disconfort trecatorilor. Bacauanii au pareri impartite in ceea ce priveste utilitatea acestor investitii, mai ales pentru ca se fac tocmai anul acesta, preelectoral. Iar costul este unul destul de piperat pentru ca lucrarile se ridica la 2,5 milioane de lei.
Santierul din centrul orasului s-a deschis in mod oficial pe 8 iunie, iar termenul de executare a lucrarilor stabilit initial era de 4 luni de zile. Intre timp, pavelele au sosit mai tarziu, lucrarile au inaintat greu, a venit sezonul rece si cum este cutuma la romani, iarna, orice santier intra in conservare. Spre dezamagirea beneficiarilor.
Andreea Gavrila
VOX POPULI: Ce parere aveti despre acest santier?
Toader Ionescu: “Daca se face cu scopul de a inlocui ceva bun, nu e bine. E ceva la mijloc si trebuie incasati niste banuti. Tot ce e bun trebuie folosit la maxim mai ales cum sunt timpurile acum.”
Denisa Gheorghita: “Disconfortul este, dar fara sa trecem prin rau nu poate sa ne fie bine. Sa speram ca si oamenii vor fi civilizati si vor respecta ce se face.”
Corneliu Taralunga: “E o intentie, dar ma intereseaza finalul. Carpirea si recarpirea inseamna alti bani din bugetul meu si al celorlalti. Sistemul acesta cu pavele este mai avantajos decat asfaltarea, pentru ca se inlocuiste bucatica si nu tot kilometrul.”