Judecătoria Bacău a dat sentinţa în dosarul de înşelăciune în care a fost trimis în judecată, în 2016, Liviu Scarlat, fost director al Agenţiei de Dezvoltare Locală (ADL) Bacău.
Instanţa a dispus încetarea procesului penal faţă de Liviu Scarlat pentru infracţiunea de înşelăciune, ca urmare a încheierii unui acord de mediere cu UAT Bacău.
Scarlat a fost, însă, condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, pedeapsă pentru care s-a dispus suspendarea.
Instanţa a stabilit şi o serie de obligaţii printre care frecventarea unui program de reintegrare socială şi muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bacău pe o perioadă de 60 de zile.
Liviu Scarlat a fost acuzat de procurori că „în perioada iunie – noiembrie 2009, a indus în eroare partea civilă U.A.T. Bacău, prin întocmirea, în mod fictiv, a proiectului «Sănătate şi prietenie prin sport», derulat de Asociaţia M. Bacău şi, în calitate de coordonator al programului şi responsabil financiar, a întocmit, în mod fictiv, rapoarte descriptive privind justificarea şi modul de utilizare a fondurilor primite de la U.A.T. Bacău, falsificând mai multe documente (facturi, chitanţe şi state de plată) pentru justificarea cheltuielilor anexate rapoartelor, pe care le-a utilizat pentru a obţine de la bugetul local al U.A.T. Bacău suma de 10.800 lei, creând un prejudiciu în valoare totală de 27.846 lei”.
Instanţa a dispus şi desfiinţarea tuturor înscrisurilor legate de proiect. Sentinţa poate fi atacată cu apel.
Această cauză a fost disjunsă din dosarul în care fostul viceprimar Mihai Şuştac a fost trimis în judecată pentru conflict de interese.
Anul trecut, Judecătoria Bacău a dispus încetarea procesului penal în cazul lui Şuştac, constatând că a intervenit prescripţia răspunderii penale.
Şuştac a fost acuzat că, în perioada când era consilier local, ar fi avizat şi votat pentru acordarea unei finanţări către o asociaţie înfiinţată de soţia şi fratele său.
Este vorba de aceeaşi asociaţie, „beneficiara sumei de 15.000 lei pentru un proiect fictiv intitulat «Sănătate şi prietenie prin sport», din care a fost accesată în mod fraudulos suma de 10.800 lei”, conform rechizitoriului.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.