21 ianuarie 2025

Lions Club Moldova a venit cu Moș Crăciun la Colonești

De câțiva ani buni, Moș Crăciun vine la copiii din comuna Colonești însoțit numai de cei mai buni și mai dragi Elfi ai săi. Elfii sunt ajutoarele Moșului, iar acum în această postură au fost mai mulți membri ai Lions Club Moldova din Bacău: Ioan Mocanu – decanul de vârstă al Lionismului românesc, Sorin Brașoveanu, Romel Guțu, Dragoș Secăreanu și Constantin Cristea. Cu toții au poposit, joi, 12 decembrie, la Grădinița cu Program Normal de pe lângă Școala Gimnazială din Colonești și l-au ajutat pe Moș Crăciun să care câțiva saci doldora de cadouri pentru 38 de copii.

 



La grădinița din comună, Elfii și Moș Crăciun au fost așteptați de primarul Iancu-Valentin Mârzac, de educatoarele Liliana Mârzac și Alexandra Vâlceanu și de directoarea Școlii Gimnaziale – Smaranda Apostoleanu. Pe la ferestre și pe lângă ușile grădiniței se ițeau, însă, capetele multora dintre părinții micuților.

Să fi văzut ce ochi au făcut copiii când pe ușă a intrat Moșul! Inegalabil spectacol, mare emoție pe fețe tuturor, inclusiv pe ale celor maturi. Copiii erau costumați în excepționale costume populare, dar și în costume de spiriduși și chiar de mici Moși Crăciun, semn că meseria Moșului va avea, cu siguranță, viitor.

De cum s-a așezat Moș Crăciun pe scaunul de lângă bradul împodobit, iar elfii și oaspeții evenimentului au luat și ei loc pe scăunelele de grădiniță, copiii au și început un frumos și bogat program artistic, din care nu au lipsit colindele specifice sărbătorilor de iarnă, dar nici cunoscutele tradiții și obiceiuri populare precum Capra, Steaua ori Sorcova.

Micuții au început programul lor cu un cunoscut cântec specific unui astfel de moment, anume „Moș Crăciun cu plete dalbe”, pentru că toți copiii sperau ca Moșul „să aducă daruri multe la fetițe și băieți”. A început, apoi, programul de colinde, cântate de copii din toată ființa lor, iar primul colind a fost, firesc, „Domn, Domn să-nălțăm!”.

Colindătorii au venit, după acestea, cu Steaua și au intonat cunoscutul cântec „Steaua sus răsare!”, apoi au cântat melodia cunoscutului dans popular „Mocănașul”, dans răspândit, în trecut, și în zona Moldovei.

Din program nu putea lipsi nici Jocul Caprei, făcut impecabil și cu dedicare de unul dintre copiii din Grupa mare a Grădiniței. Căprița s-a plimbat, săltăreață și clămpănitoare, prin tot platoul și i-a salutat pe toți cei prezenți: pe Moș Crăciun, pe copii și pe Elfi. Iar după Jocul Caprei, copiii au venit la oaspeții lor cu tradiționala Sorcovă.

Ceea ce a urmat a fost, pentru copii punctul culminant al manifestării: împărțirea darurilor din sacii lui Moș Crăciun. În pachete se aflau, între altele, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și cuvenitele dulciuri. Iar moșul s-a fotografiat cu fiecare dintre copii și, la final, nu au lipsit, firește, nici pozele de grup, din care au încăpu și unii dintre părinți.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img