În urma concursului desfășurat săptămâna trecută, Lect. univ. Dr. Violeta Hazaparu a fost reconfirmată în funcția de Decan al Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității „George Bacovia” din Bacău, obținând un nou mandat pentru următorii 5 ani. Cu o vastă experiență academică și o implicare profundă în viața universitară, Violeta Hazaparu și-a câștigat aprecierea colegilor și studenților prin dedicarea sa constantă și prin eforturile de a promova excelența în educație și cercetare.
Pe parcursul ultimilor 6 ani, în calitate de Decan, Violeta Hazaparu a implementat numeroase proiecte menite să îmbunătățească procesul educațional și să sprijine dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Printre realizările notabile se numără: creşterea numărului de studenţi cu peste 30% față de anul preluării primului mandat de Decan (2018); creşterea numărului de masteranzi cu 43% față de anul preluării primului mandat de Decan (2018); înfiinţarea a 3 noi programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă: Managementul serviciilor sociale și de sănătate, Managementul achizițiilor, Managementul implementării tehnologiilor digitale în procesul educațional, toate cu durata de 4 luni; reacreditarea instituţională, acordarea calificativului „Încredere” de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, în anul 2018 și menținerea calificativului „Încredere” în anul 2023; reacreditarea Specializării Drept, studii universitare de licenţă și creșterea numărului de locuri pentru anul I de la 75 la 90; reacreditarea Specializării Management, studii universitare de licenţă; reacreditarea Specializării Economia comerțului, turismului și serviciilor, studii universitare de licenţă; reacreditarea domeniului de master Management cu cele două specializări aferente: Managementul instituţiilor din administraţia publică şi Managementul afacerilor; înfiinţarea şi acreditarea domeniului de master Drept şi a celor două specializări aferente: Ştiinţe penale şi criminalistică şi Carieră judiciară; acreditarea Specializării Administrație publică, studii universitare de licenţă și creșterea numărului de locuri pentru anul I de la 75 la 90; organizarea de manifestări științifice, cu un program complex de evenimente; atragerea și implementarea de proiecte finanțate din fonduri nerambursabile.
„Sunt onorată de încrederea acordată și hotărâtă să continui munca începută, având ca obiectiv principal consolidarea poziției Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative ca un centru de excelență academică. Voi continua să mă concentrez pe dezvoltarea personală și profesională a studenților noștri, pregătindu-i pentru a face față provocărilor unei societăți în continuă schimbare. Dețin această funcție de 6 ani. A fost o perioadă plină de provocări, dar și de satisfacții remarcabile pentru Universitatea noastră. Această perioadă nu a fost deloc ușoară; a necesitat eforturi considerabile din partea întregii echipe, ore lungi de muncă intensă, precum și o comunicare constantă și colaborare strânsă între noi. Însă, pe lângă toate momentele solicitante, am experimentat și momente de bucurie și împlinire, când am văzut rezultatele eforturilor noastre și am celebrat împreună progresele instituției. Este important să recunoaștem că realizările noastre din ultimii 6 ani nu ar fi fost posibile fără implicarea deplină a fiecărui membru al echipei și fără coordonarea eficientă a activităților. Prin contribuția fiecăruia și prin conducerea înțeleaptă a celor care au coordonat eforturile noastre la nivel de Universitate, Facultatea a reușit să atingă și chiar să depășească obiectivele stabilite. Pentru următorii 5 ani, am proiecte ambițioase, dar realiste, și cred că sunt fezabile și sustenabile. Dacă vom continua să fim uniți, responsabili, implicați și echilibrați, vom putea să creștem prestigiul instituției noastre și să o situăm pe un loc de frunte în peisajul învățământului superior din România”, a declarat Violeta Hazaparu.
Noul mandat al dnei. Violeta Hazaparu vine într-un context de transformări majore în peisajul educațional, marcate de avansul tehnologic și de schimbările în metodologiile de predare. Reconfirmarea sa în funcția de Decan este o garanție a continuității și a stabilității în conducerea Facultății, fiind așteptate noi inițiative și proiecte care să contribuie la dezvoltarea instituției și la creșterea vizibilității acesteia pe plan național și internațional.