În urmă cu mai bine de un an am publicat un interviu în care sintetizam dorurile primarului din Blăgești, Laurențiu Munteanu. Am revenit, pentru a vedea cum se mai zvârcolesc aceste doruri în portofoliul său managerial…
„Școala îmi este lipită de suflet, zice primarul. Toate școlile au wireless. După-amiaza și seara poți vedea mulți copii care vin în jurul școlilor și butonează, butonează… În școlile din Blăgești și Buda am instalat camere de supraveghere în interior și exterior. Ne interesează securitatea copiilor.
Avem peste tot asigurate combustibilul, accesul la apă, autorizațiile sanitare, împrejmuirile. Am investit în material didactic, aparatură IT. Școala veche din Buda a fost termic anvelopată, are acoperiș nou. Școala din Valea lui Ion e pe cale să aibă aceste bucurii. La Blăgești am pus la dispoziția CNI o suprafață de 4000 de m.p. pe care va fi construită o sală de sport cu o tribună de 180 de locuri. Suntem cu documentația în avizări optimiste.
La Poiana Negustorului, în mijloc de codru, avem o explozie demografică interesantă. Am depus documentații la M.E.N. pentru extinderea spațiului școlii. Tot aici, în această toamnă vom avea, ca urmare a unei investiții de 45.000 lei, încălzire centrală. Colaborăm fericit, în acest sens, și cu asociația «Împreună», coordonată de dl Gelu Duminică.”
„Infrastructura se află la faza ofensivei… în cătune. Vom moderniza încă 3,6 km de drumuri de interes local (asfalt, șanțuri betonate), prin PNDL (3,26 milioane de lei), în strada Gârlei (Blăgești), str. Pârâul Podului (Valea lui Ion), str. George Chirilă (Buda), str. Țârdeni și Poiana Negustorului (strada principală).
Luna aceasta semnăm contractul cu Ministerul Dezvoltării, urmează licitațiile”, a adăugat interlocutorul.
„Rețeaua de apă potabilă și cea de canalizare au un orizont plin de speranțe. Proiectul gestionat de CRAB și ADIB are un chip generos. Vom avea, în toate localitățile comunei, o rețea de 43 de km pentru apa potabilă și de 42 de km pentru canalizare. 2020 este termenul de finalizare. Ne interesează mult securitatea cetățenilor.
Au fost rezolvate în comună problemele care prezentau riscuri de inundații. Acum am investit în securitatea care vizează potențialele incendii. Am cumpărat recent o autospecială de pompieri, am angajat trei persoane care o vor deservi. Vom colabora în acest sens și cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Buhuși. Către cimitirele comunei am dus peste tot asfaltul. Recent, în cimitire am finalizat lucrările de amplasare a unor lampioane care asigură un iluminat foarte bun. Am comuna lipită de suflet. Încerc s-o ajut”, a încheiat primarul.
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.