Televiziunea Română se implică în pregătirea elevilor din anii terminali de studiu, respectiv a celor care sunt acum în clasa a VIII-a, și au de susținut Evaluarea Națională, dar și a celor din clasa a XII-a, care se pregătesc pentru examenul maturității, Bacalareatul. În fiecare zi, de luni până vineri, cursurile pot fi urmărite pe TVR 2, pe site-ul oficial al televiziunii, dar și pe canalul online de YouTube al TVR. Emisiunea se numește „Teleșcoala”, este adaptată noilor generații și prezintă metode optime de predare.
În contextul în care toate instituțiile de învăţământ din țară au fost închise în urma crizei declanşate de epidemia de COVID-19, Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, a conceput emisiunea „Teleșcoala”, care se difuzează pe TVR 2. Aceasta se adresează elevilor aflați în pragul examenelor naționale (Evaluarea Națională și Bacalaureatul) și care se pot pregăti astfel suplimentar. Tematica, ordinea lecțiilor și profesorii, care susțin cursurile, sunt furnizate de specialiștii Ministerului Educației, sub forma unor programe prin care elevii au posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen.
Astfel, de luni până vineri, emisiunea „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare, până în luna iunie:
– 9.00 – 10.00: ore de Limba și literatura română şi Matematică, clasa a VIII-a.
– pentru clasa a XII-a este rezervat intervalul orar 15.00 – 16.00, după următorul program: două lecții săptămânale de Limba și literatura română și Matematică, și câte o lecție pe săptămână de Biologie, Chimie, Fizică, Istorie şi Geografie.
Orele se țin în studioul virtual al TVR (Studioul 4) de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online: doi profesori pentru materia de clasa a VIII-a şi opt profesori pentru materiile de clasa a XII-a. Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori au o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.
Programul este gândit inclusiv pentru elevii din mediul rural, care nu au acces la programe de învățare online (despre un astfel de program o să publicăm un material în edițiile viitoare). Din informațiile furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Bacău, sunt circa 9.000 de elevi în județul nostru, din mediul rural, care nu au acces la aceste metode moderne (bineînțeles că nu toți sunt în ani terminali de studiu), dar cursurile pe care le susțin profesorii la „Teleșcoala” pot fi un exercițiu bun de testare a cunoștințelor pentru toți.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.