O dată la câteva luni îmi permit luxul de a mă lasă pradă instinctelor de cumpărător prin librăriile online. Cartea nu se invechește niciodată și, chiar dacă, din motive comerciale i se scade prețul pentru că vânzătorul vrea să-și elibereze depozitul, asta nu înseamnă că devine mai proastă. Ultima oară, acum câteva zile, am cumpărat 28 de cărți dintr-un magazin virtual și toată afacerea asta m-a costat, cu tot cu transport, 129 de lei.
Am comandat SF-uri, istorie, romane polițiste, un mix numai bun de citit la căldurică, lângă o cană cu ceai. Ideea este că nu trebuie să dai o căruță de bani ca să-ți cumperi niște cărți și, în același timp, cu banii pe care i-ai fi dat pe o ieșire în oraș, poți să-ți faci un cadou care să te țină în priză câteva săptămâni sau chiar luni.
Internetul poate fi folosit și în avantajul tău dacă știi cum să-l gâdili. Așa că dacă ai câteva minute la dispoziție poți să bântui prin magazine virtuale și să-ți comanzi lucruri pe care, în mod obișnuit, ai crede că nu ți le poți permite.
Pentru că nu numai cărțile pot fi comandate la prețuri derizorii; dacă eșți suficient de răbdător și stăruitor, poți găși haine, încălțăminte, aparatură la prețuri mai mult decât decente. Cu condiția să nu-ți pese că nu mai sunt „la modă”. Dar să ne gândim logic: dacă materialul este de calitate iar croiala este bună, care e problema?
Că nu transpir în niște teniși din material sintetic aflați în trend și pe care am dat o căruță de bani? Nu mai bine dau aceiași sumă pe un pantof sau o gheață din piele naturală chiar dacă e din colecția de anul trecut? Tricouri „de firmă” la 100 sau 200 de lei? Doar n-am înebunit! Alea la 20 de lei ce au? Dacă-s de bumbac și nu au cusături strâmbe, sunt chiar mai bune pentru că nu te mai întrebi după aia întruna dacă sunt sau nu originale. Sunt câteva chestiuni de bază pe care trebuie să le știe oricine și între acestea se află și ideea că hainele pe care ti le cumperi trebuie să fie trainice, confortabile si din materiale naturale.