Tinerii și copiii din Săucești, dar nu numai, se vor putea bucura de facilități moderne pentru studiu și petrecerea timpului. Astfel, beneficiind de finanțare din bani europeni nerambursabili, edilul comunei, Valentin Manea, împreună cu echipa sa de lucru, a reușit să edifice un modern Centru Civic, obiectiv care, la multe capitole, se plasează peste anumite investiții similare din municipiul Bacău.
Copiii, cei mai norocoși beneficiari
Din acest ansamblu fac parte atât sediul nou al primăriei, al cărui interior și nu numai, a fost complet refăcut, cât și o școală gimnazială și un centrul after school, obiectiv care a presupus alocarea a peste 700.000 euro. „De altfel, domnul primar Manea a manifestat, mereu, o atenție deosebită pentru investițiile în educație, mai ales că tot mai multe familii tinere se stabilesc în Săuceşti”, a transmis Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău. Prin urmare, la centrul after school, de-acum încolo, elevii vor putea derula diverse activități educative și recreative școlare și extrașcolare din registrul jocului, socializării, sportului, artelor și meseriilor ori al muzicii și cercetării etc. Copiii care vor participa la programele after-school vor putea dobândi mai multă încredere în sine, dezvoltând comportamente sociale pozitive, de cele mai multe ori, cu efect major în obținerea de rezultate mult mai bune la evaluările școlare. Însă, lucrurile par că nu se vor opri aici, edilul având pe planșă un alt proiect amplu, care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii şcolare, investiție totalizând peste 1,5 milioane euro, din care circa 90% reprezintă fonduri nerambursabile. Banii vor fi asigurați prin Programul Operațional Regional, fiind, deja, finalizate selecția și evaluarea dosarului care vizează acest obiectiv, cât de curând urmând a fi semnat și contractul de finanțare.
Cămin cultural readus la viață cu bani europeni
Din Centru Civic de la Săucești mai face parte și un modern cămin cultural, obiectiv edificat pe structura unei vechi clădiri folosită în trecut pentru același scop, dar care acum are capacitatea de a readuce în prim plan activitățile specifice, prin îmbunătățirea și diversificarea ofertei culturale. Numai în acest obiectiv a fost investit aproape un milion de euro, bani proveniți prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). În lista investițiilor mai intră și o piață agroalimentară, lucări aflate în plină desfășurare, dar și spații verzi și pietonale.