25 noiembrie 2024

Inventie româneasca de succes mondial, produsa in Bacau

Fermieri din toata Moldova, dar si din restul tarii, s-au reunit, zilele trecute, la sediul din Filipesti al firmei Romchim Protect.

Intâlnirea a fost ocazionata de prezentarea rezultatelor obtinute in urma testarii unui produs revolutionar adresat agriculturii, biostimulatorul Asfac BCO – 4.



Produsul, o noutate la nivel mondial (existând, de altfel, si un brevet de inventie pentru acesta) a fost lansat pe piata de profil in urma colaborarii dintre firma Romchim Protect din Bacau si un renumit cercetator in biotehnologie, profesorul universitar Cornelui Oniscu.

Evenimentul a beneficiat de prezenta a numerosi specialisti in agricultura care, de altfel, au si folosit acest produs, dar si de reprezentantii locali si zonali ai Eximbank, institutia bancara care a asigurat suportul de finantare, si ai companiei Business Foundation.

„Am deosebita placere sa-i cunosc pe cei care incercati sa valorificati o creatie româneasca, ce reprezinta un succes la nivel mondial si, prin rezultatele obtinute, sa confirmati valoarea cercetarii. Aprecierea dvs. inseamna mai multa pâine pentru oameni, cheltuieli mai mici pentru fermieri, si, astfel, sa contribuim la prosperitatea acestei tari atât de necajite astazi. ASFAC BCO – 4 este studiat de peste 20 de ani, si, initial, folosit doar de prieteni de-ai mei. Produsul are o toxicitate aproape inexistenta, actioneaza pe tot ce este celula vegetala, de la cereale, la pomi, la horticultura, viticultura si sivicultura. deci, este un produs cu actiune universala. Cresterile pe care le-am demonstrat in cei peste 20 de ani au fost mereu de peste 20 la suta”
– prof. univ. dr. ing. Corneliu Oniscu, inventatorul ASFAC BCO-4

De altfel, o dovada imediata a calitatilor produsului le-a fost furnizata celor prezenti chiar lânga ei, si anume un prun aflat din curtea firmei producatoare. Pomul a fost stropit doar pe o jumatate de coroana, restul arborelui nefiind tratat cu nimic. Astfel, partea tratata cu biostimulatorul-minune abia se mai putea tine, fiind sustinuta de prajini inalte, pentru a nu se rupe din cauza greutatii fructelor, in vreme ce partea nestropita nu avea aproape niciun fruct.

„E de necrezut, dar toti fermierii care l-au utilizat sunt foarte multumiti de rezultatele obtinute in agricultura. Si asta in conditiile in care productia a crescut cu pâna la 35 la suta. Noutatea este ca poate fi utilizat la absolut orice tip de cultura, deci in toata agricultura, intrucât rolul acestui produs este de a creste continutul de clorofila A, dar mai ale a celei de tip B. Or, foarte putina lume cunoaste faptul ca ambele elemente din planta lucreaza in tandem, accelerând procesul de fotosinteza si ducând, astfel, la cresterea vigorii plantei”, a explicat Ion Neculce, administratorul firmei producatoare.

In plus, alti ciresi alaturati care, in niciun an, nu au dat deloc roade, desi erau plini de flori primavara, dupa ce au fost biostimulati cu ASFAC BCO – 40, au avut o productie de fructe extrem de bogata. Mai retinem ca o mare parte a finantarii producerii acestui biostimulator a fost asigurata de Eximbak. „Nu ne adresam doar exportatorilor, ci si companiilor care activeaza in servicii, in agricultura, in productie, adica acelor companii care creeaza locuri de munca si care pastreaza un anumit nivel economic al acestei tari”, a punctat Mirela Capcanaru, director Eximbank pe Regiunea Est.

A urmat o trecere in revista a rezultatelor obtinute pe platforma de cercetare a firmei, la cele doua loturi experimentale de porumb si floarea soarelui, unde cei prezenti au putut observa calitatile certe ale biostimulatorului românesc de exceptie.

„In mod normal, pasii si masurile pe care le-au adoptat cei implicati in acest proiect cred ca ii fac doar niste impatimiti, niste doritori de bun simt, de buna credinta si cu foarte multa responsabilitate. Am lucrat si eu in cercetare, dar trebuie sa va spun, cu un gust amar ca, in România, toti cei cu putere de decizie parca s-au intors cu spatele la cercetare, in vreme ce in lume, aceasta este finantata cu sume uriase”, a completat Eugen Popa, unul dintre marii producatori agricoli ai judetului, care a folosit cu succes acest produs revolutionar.

ASFAC BCO-4, biostimulator agricol românesc de noua generatie, este cotat ca fiind cel mai bun produs utilizat vreodata in agricultura din România. Se diferentiaza de celelalte produse existente pe piata prin faptul ca este unicul biostimulator cu aplicare universala in agricultura, horticultura, viticultura si silvicultura, determinând o crestere garantata a productiei cu pâna la 35 %. In plus, odata cu cresterea productiei, acesta asigura si cresterea calitatii produselor. Totodata, ASFAC BCO-4 este singurul ingrasamânt non-toxic, ce poate fi aplicat in orice faza a vegetatiei, inclusiv in perioada de inflorire. Risc zero in caz de aplicare in exces (nu produce etiolarea, turgescenta, arsuri sau necroze marginale ale frunzelor). Poate fi utilizat cu succes si in agricultura BIO.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014