10 ianuarie 2025

Introducere în testarea de software QA: opțiuni de cursuri pentru începători

În dezvoltarea de software, testarea acestuia are un rol esențial, așa că tot mai mult sunt căutați specialiștii în acest domeniu. Testerul QA se asigură de calitatea produsului de la început până la final, fiind garanția că softwareul se ridică la standardele așteptate de client și utilizatori.

Pentru că testarea de software cuprinde mai multe ramuri, iată care ar fi opțiunile de curs software tester:



  • Pentru începători, este recomandat un curs de tester de sodtware care acoperă noțiunile de bază și elementele fundamentale ale testării. În cadrul unui asemenea curs, vei descoperi tipurile de testare, cum planifici testarea, care ar putea fi potențialii interlocutori, elemente de bază ale testării manuale, dar si ale celei automate.
  • Tot pentru cei la început de drum, există cursuri introductive în testarea automată. Testarea automată își face tot mai mult loc în cadrul proiectelor, așadar un curs de genul acesta te va abilita să folosești instrumentele pentru a programa testarea automată. De asemenea, te vei familiariza cu mediile de testare, scripturile de testare, dar și ciclul de viață al unui software, de la primul pas până la faza de livrare.
  • Testarea performanței se află și ea printre ofertele de cursuri de testare de software. Acest curs îți oferă competențe țintit pe evaluarea performanțelor unui software în diferite medii și în anumite condiții.
  • Testarea de securitate – această ramură este una dintre cele mai căutate, pentru că orice companie, oricât de mică sau mare ar fi, dorește să se asigure ca datele sale sunt în siguranță, departe de atacurile cibernetice. De asemenea, un creator de software, la fel ca și cel care îl deține, trebuie să se asigure că și securitatea datelor utilizatorilor este acoperită, iar testerul are un rol primordial în acest aspect.

Cursul software tester de la zero oferit de GoIT

Dacă intri pe site-ul celor de la GoIT, vei vedea că au în ofertă un curs de software tester numai bun pentru începători. În cadrul acestuia, vei avea profesori și mentori care te vor asista în învățarea principiilor de bază ale testării de site-uri web și aplicații. La finalul cursului, vei avea suficiente competențe pentru a obține o poziție de Junior QA Inginer. Sună ca un plan, nu-i așa?

Cât durează cursul de software tester de la GoIT?

Durata cursului este de 3 luni. În această perioadă, trebuie să te asiguri că ai suficient timp să aloci studiului si participării la curs. Dacă nu poți să participi la sesiunile live, nu este absolut nicio problemă, pentru că ai acces nelimitat la înregistrările acestor sesiuni. De asemenea, trebuie să te înarmezi cu răbdare, curiozitate, motivație și să nu uiți niciodată care este scopul pentru care ai decis să iei parte la acest curs. 

Stai implicat. Lucrează cu mentorii, fă-ți temele, și nu există niciun motiv să nu reușești și tu să acumulezi aptitudinile necesare pentru a lucra în acest domeniu atât de căutat.

Care este modul de lucru în cadrul cursului oferit de GoIT?

GoIT are o platformă online interactivă, pe care o pun la dispoziția cursanților nelimitat, pe toata durata vieții. Astfel, poți să revizitezi informația de câte ori este necesar și de fiecare dată când ai nevoie.

Pe parcursul celor 3 luni de curs, de 2 ori pe săptămână, vor fi susținute sesiuni de curs live, care se vor regăsi mai apoi în variantă înregistrată pe platformă. Aceste sesiuni au loc seara, pentru a putea facilita accesul majorității care au locuri de muncă sau alte activități în timpul zilei.

Fiecare cursant va avea acces la grupul de Slack, unde va putea ține legătura cu mentorii, dar și cu colegii de curs, în vederea colaborării pe teme și proiecte, dar și pentru a cere ajutor și asistență. 

În cadrul cursului vei fi asignat unui mentor care te va asista și te va ajuta pe tot parcursul cursului. Acesta te va inspira la teme și te va ajuta să îți duci sarcinile și obiectivele la bun sfârșit. 

Un aspect foarte important pe care îl obții în urma unui curs IT de la GoIT România este că vei fi ajutat să îți faci un cv care iasă din mulțime, să cauți un loc de muncă potrivit aspirațiilor tale în domeniu și să te pregătești pentru interviuri și eventualele teste care pot apărea în procesele de recrutare.

Concluzie

Ca începător în domeniul, este uneori dificil să decizi care este cel mai bun curs pentru tine. Este complicat și să știi ce vrei și ce ți s-ar potrivi cel mai bine. Apar temeri, frici, descurajări și piedici, așa că este important să identifici ceea ce îți dorești, să reții acest lucru și să îl utilizezi ca motivație. Având această motivație, îți va fi ușor să decizi care este cursul care se aliniază cu ceea ce îți dorești în cariera ta. 



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img