În cursul serii de duminică, 28 ianuarie a.c., un apel primit în dispeceratul ISU-SAJ, anunța producerea unui incendiu ce se manifesta la nivelul a două case de locuit și a unei anexe cu destinația garaj.
Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.
La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul acoperișului celor două imobile pe o suprafață de aproximativ 180 mp, cu propagare către o constrcuție cu destinația garaj, pe o suprafață de aproximativ 30 mp.
În urma acestuia, au ars cele două imobile de tipul P, acoperișul garajului pe suprafețele menționate anterior și s-au deteriorat bunuri materiale din interiorul construcțiilor.
Din cercetările efectuate de pompierii militari, cauza probabilă de producere a incendiului este coșul/burlanul de fum defect sau necurățat.
Pentru a evita producerea unor tragedii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău reamintește o serie de recomandări specifice exploatării mijloacelor de încălzire:
– Asigură-te că o persoană autorizată va verifica, repara și curăța coşurile de fum cel puţin o dată pe an.
– Pune materialele combustibile la distanţă faţă de sobe. Asigură izolarea sobei faţă de podea şi pereţii din apropiere.
– Folosește doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire şi respectă întocmai instrucţiunile producătorului.
– Depozitează cenuşa într-un container de metal în exteriorul locuinţei şi la distanţă de casă, grajd, fânar, depozite, etc.
– Stinge întotdeauna focul din sobă înainte de culcare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău, solicită cetățenilor să anunțe orice situație care poate pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător, la Numărul Unic pentru Apeluri de Urgență 112!
În acest sfârșit de săptămână (26-29 ianuarie a.c.), pompierii băcăuani au intervenit cu promptitudine în 51 de misiuni. Cele mai multe intervenții au constat în acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 30 astfel de cazuri. De asemenea, în perioada menționată, salvatorii au intervenit pentru lichidarea a șase incendii, în trei misiuni pentru asistența persoanelor, o misiune pentru descarcerare și au gestionat alte 11 intervenții în sprijinul comunităților.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.