10 ianuarie 2025

Instanta a dat dreptate procurorilor / Tender a fost arestat

Tribunalul Bucuresti a admis cererea Parchetului Instantei Supreme privind arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender, pentru o perioada de 30 de zile, decizia fiind anuntata ieri si urmaand sa fie contestata cu apel de aparatorii omului de afaceri. Instanta a decis emiterea deindata a mandatului de arestare preventiva pe numele omului de afaceri, cele 30 de zile curgaand din momentul incarcerarii acestuia.

Potrivit deciziei instantei, omul de afaceri poate face recurs in termen de 24 de ore, la Curtea de Apel Bucuresti. Avocata Mariana Stefan, aparator al lui Ovidiu Tender, a declarat agentiei MEDIAFAX, dupa pronuntarea sentintei, ca a formulat deja cererea de recurs, instanta Curtii de Apel urmaand sa stabileasca un termen pentru judecarea ei. Instanta a luat in discutie, joi, propunerea facuta de procurori privind arestarea preventiva a lui Ovidiu Tender, la al treilea termen stabilit pentru acest caz, dupa doua amaanari. Judecarea solicitarii procurorilor a avut loc in sedinta cu usile inchise, conform procedurilor legale in cazul propunerilor de arestare preventiva. Dezbaterile de joi au inceput in jurul orei 14.30 si s-au prelungit paana noaptea taarziu, la ora 23.30, avocatii apararii ridicaand o serie de exceptii care tin de actul de inculpare si de formularea propunerii de arestare preventiva. Exceptiile au fost luate in discutie de instanta odata cu fondul dosarului. Totodata, instanta l-a audiat pe omul de afaceri si a ascultat argumentele avocatilor apararii. La finalul celor noua ore de dezbateri, Tender a anuntat ca instanta va pronunta vineri sentinta in acest caz.



Procurorii reclama un prejudiciu de 2.700 de miliarde de lei

Procurorii DIICOT au dispus, in 20 februarie, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Ovidiu Tender si Marian Alexandru Iancu, pentru infractiuni de natura economica prin care ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2.700 de miliarde de lei vechi, informa Ministerul Public. Din probele existente la dosar, ar rezulta ca Tender si Iancu au constituit o grupare de criminalitate organizata, in care au cooptat si alte persoane (invinuite sau inculpate in dosar), pentru a obtine fonduri frauduloase a caror sursa urma sa fie disimulata. Tender este acuzat de inselaciune, bancruta frauduloasa, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata.

S-a predat, desi nu intelege sentinta

Tender s-a prezentat la sediul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului General al Politei, ieri, in jurul orei 16.30, la scurt timp dupa ce Tribunalul Bucuresti a anuntat admiterea propunerii procurorilor privind arestarea lui preventiva. Omul de afaceri Ovidiu Tender a declarat, la sosirea la sediul Directiei de Cercetari Penale din cadrul Politiei Romaane, ca respecta decizia justitiei privind arestarea sa, desi nu si-o poate explica, el sustinaand ca materialul prezentat ca proba de procurori este o inventie. aaMaterialul procurorilor este o inventie, iar convorbirea telefonica la care se face referire nu are nici o legatura cu mineaa”, a declarat presei Ovidiu Tender, referindu-se la faptul ca procurorii au prezentat instantei inregistrarea unei discutii dintre o persoana si un expert pe care Parchetul Instantei Supreme sustine ca Tender ar fi incercat sa-l influenteze in efectuarea expertizei in acest dosar. Tender a continuat spunaand ca aparatorii sai vor organiza, aain doua-trei zileaa”, o conferinta de presa in care, printre altele, vor prezenta si transcrierea discutiei telefonice in baza careia procurorii il acuza ca ar fi incercat sa influenteze un expert. Desi, la intrarea in sediul Directiei de Cercetari penale Tender a declarat ca nu are nimic la el, un apropiat de-al sau – sosit cu aceeasi masina – a adus cu el o lenjerie de pat si o valiza.Scris de Mediafax



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img