Soferii bacauani care efectueaza transporturi de marfa si vor fi opriti in trafic de echipaje ale Directiei Antifrauda Fiscala au aceleasi obligatii ca si restul conducatorilor. Potrivit Ministerului Finantelor Publice, inspectorii antifrauda fiscala au dreptul sa verifice modul in care sunt respectate reglementarile legale privind circulatia persoanelor si marfurilor în porturi, gari, autogari, aeroporturi, pe cai ferate si fluviale si pe drumurile publice.
„Organele ANAF care poarta uniforma cu înscrisuri oficiale sau vesta rosie reflectorizanta au dreptul de a opri in trafic transporturile de marfa. Totodata, conducatorii auto trebuie sa acorde prioritate autovehiculelor inscriptionate «ANAF-Antifrauda» care au în functiune semnalele luminoase de culoare albastra si semnalele sonore specifice”, aprecizat Alexandru Cristea, purtatorul de cuvânt al Directiei Generale Antifrauda Fiscala.
Daca este identificat un transport care prezinta un grad de risc fiscal ridicat, transportatorul/beneficiarul este notificat ca are obligatia de a descarca marfurile doar în prezenta inspectorilor antifrauda fiscala, putându-se dispune sigilarea mijlocului de transport.
„Transportatorul va primi o notificare scrisa in care este anuntat ca i se ia in evidenta numarul de inmatriculare al masinii si, in momentul in care descarca marfa, va trebui sa ne anunte si pe noi. Daca nu, inseamna ca se sustrage controlului”, a completat Alexandru Cristea.
Desigilarea va fi permisa numai la destinatie sau în punctul de iesire din tara, daca este un transport care tranziteaza teritoriul României. De retinut si ca, in cazul savârsirii unui abuz de catre inspectorii antifrauda fiscala, cei indreptatiti pot semnala situatia la numarul de telefon 0800 800 085.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.