Într-un eveniment public de marcă găzduit de Camera Deputaților, UNICEF și partenerii săi au prezentat cu mândrie cele mai semnificative rezultate ale Inițiativei „România pentru fiecare copil”. La doi ani și jumătate de la lansare, proiectul a devenit un adevărat pilon de susținere pentru copiii vulnerabili și familiile lor, marcat de o colaborare eficientă și de impactul real pe care l-a avut în comunități.
Inițiativa a fost susținută cu generozitate de Norvegia prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare Locală administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Acest sprijin financiar a reprezentat motorul care a pus în mișcare această campanie vitală pentru îmbunătățirea vieții copiilor defavorizați din România.
Expertiza acumulată de UNICEF și partenerii săi în cadrul proiectului a fost diseminată cu succes către alte autorități locale, deschizând drumul către înființarea și operaționalizarea altor centre comunitare integrate. Aceste centre reprezintă piloni esențiali în asigurarea unui spectru larg de servicii, inclusiv cele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență.
Între iunie 2021 și septembrie 2023, peste 7.200 de copii și părinți au beneficiat de serviciile celor cinci centre comunitare integrate înființate în municipiile Brașov, Bacău, Moinești și în comunele Colonești și Corbasca. Aceste centre au devenit un far de speranță pentru familiile aflate în dificultate, oferindu-le acces la servicii de calitate în domenii precum asistență socială, medicală, educațională, psihologie, kinetoterapie și logopedie.
Pentru mulți copii și părinți aflați în dificultate, cu resurse materiale limitate și în comunități izolate, centrele comunitare integrate au devenit nu doar o resursă esențială, ci și singura posibilitate de a accesa servicii gratuite și de calitate. Ele nu deservesc doar localitățile în care sunt înființate, ci extind beneficiile asupra întregii comunități din jur.