Până pe 30 iulie candidații se pot înscrie online pe platforma www.admitere.ub.ro. sau la sediul Universității. Programul de lucru, la înscrierea online, este 24 de ore din 24 de ore, iar pentru cei care optează să se înscrie, la sediul facultăților, programul de lucru este: Luni – Vineri: 9-15, Sâmbătă: 9-12, duminica nu se fac înscrieri la sediul facultăților.
Informații complete despre admiterea la cele 5 facultăți se găsesc pe www.admitere.ub.ro și pe paginile web ale facultăților: www.ub.ro/inginerie/admitere; www.ub.ro/litere/admitere; www.ub.ro/stiinte/admitere; https://www.ub.ro/fsec/ și www.ub.ro/smss/admitere.
Prin oferta educațională a celor 5 facultăți, care cumulează 35 de programe de studii universitare de licență, 26 de programe de studii universitare de master, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău oferă numeroase oportunități de formare în concordanță cu cerințele de pe piața forței de muncă.
Studenții Universității au ales să se implice activ în admitere și oferă informații candidaților dornici să studieze la UBc, atât pe pagina oficială de Facebook a Universității: https://www.facebook.com/UniversitateaVasileAlecsandriDinBacau/, Ligii studențești :https://www.facebook.com/ligastudenteascabacau sau a proiectului STUDIA-UBc:https://m.facebook.com/studiaubc, cât și la numărul de telefon: 0787 539 061.
De ce Facultatea de Inginerie?
„Am ales această facultate, respectiv UBc, din simplu fapt că asta am simțit și de cele mai multe ori merg pe ceea ce simt și niciodată nu mă las influențat de mirajul posibilităților sau de tentația marilor orașe și a marilor centre universitare. Din experiență proprie, nu ai nevoie de un astfel de mediu pentru a realiza lucruri importante în comunitate. Din punctul meu de vedere sunt trei motive pentru care să alegeți această facultate, respectiv această universitate: comunitate închegată, profesori dedicați și învățământ centrat pe student.” Ștefănuț-Iulian Buhuș, student al Facultății de Inginerie.
De ce Facultatea de Litere?
„Pentru că mereu vei avea oportunități de carieră în acest domeniu și o diversitate de alegeri, printre care jurnalism, publicitate, televiziune, radio, traduceri, învățământ gimnazial, primar sau preșcolar, precum și multe altele. Pentru că ai oportunități de practică oferite de către Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, precum Radio UNSR Bacău, Academic TV sau Europe Direct. Și nu în ultimul rând, pentru că îți dezvolți cunoștințele în domeniu alături de un colectiv de profesori specializați și atenți la nevoile tale și poți să pui în practică tot ce ai învățat alături de Liga Studențească.” Alexandru Chetroiu, student Facultatea de Litere.
De ce Facultatea de Științe?
„Am ales această facultate, din cadrul UBc, din două considerente: pe de o parte, distanța dintre orașul natal și cel în care se află universitatea este una relativ mică, iar pe de altă parte, la această facultate studiez lucruri interesante și beneficiez de oportunități: burse de studii, excursii tematice, stagii de practică de specialitate, proiecte și vizite de studii. Aici veți găsi studenți implicați și devotați, informații teoretice dublate de aplicații practice, precum și cadre didactice înțelegătoare și dedicate profesiei.” Alexandra Tamaș, studentă Facultatea de Științe.
De ce Facultatea de Științe Economice?
„Am optat pentru UBc deoarece îmi doream să aplic la o facultate bună, să fiu aproape de casă și să îmi și placă ceea ce studiez și voi profesa. În momentul în care mi-am fixat aceste 3 obiective, primul lucru care mi-a venit în minte a fost să studiez la Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri”. Aici li se pot oferi studenților multiple oportunități de praсtiсă și orientare pentru o сarierăviitoare. Cadrele didactice sunt foarte dedicate în activitatea de predare, iar abordarea economiei, atât din punct de vedere teoretic, dar și practic este în concordanță cu cele mai înalte standarde. Comunitatea din care veți face parte la intrarea în mediul academic demonstrează că învățământul este centrat pe student. Tot aici există și o multitudine de evenimente care îți animă viața de student și îți oferă și oportunitatea de a te dezvolta în plan personal.”, Bianca -Maria MUTU, studentă a Facultății de Științe Economice.
De ce Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății?
„Această facultate îți oferă direcții diverse de dezvoltare și învățare și te pune fără îndoială în fața unor oportunități extraordinare de a cunoaște și de a te dezvolta. Trebuie să răspunzi pozitiv la provocările și oportunitățile care se ivesc pentru a câștiga cel puțin un pariu cu tine și multe experiențe de neuitat. Și credeți-mă că șansele pe care această facultate ți le oferă sunt numeroase și cu impact pozitiv pentru cei interesați. Vei avea parte de un colectiv profesoral dispus să te ajute în orice situație, primești sprijin, îndrumare în alegerea viitoarei cariere, oportunitatea de a participa la diferite stagii de practică atractive, iar toate acestea îți oferă modalități de formare personală și profesională care te fac să trăiești studenția la cote maxime.” Roxana-Nicoleta Popa, studentă în cadrul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.
Admiterea de anul acesta oferă și oportunități pentru absolvenții de liceu care nu au bacalaureat. Colegiul din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează învăţământ terţiar nonuniversitar la forma cu frecvenţă, pentru calificări profesionale corespunzătoare nivelului de calificare 5, conform Cadrului Naţional al Calificărilor (CNC), aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 918/2013.
Oferta educațională pentru anul şcolar 2021-2022
* numărul de locuri acordat prin Ordinul Ministrului Educației nr. 3845/26.05.2021
Înscrierea candidaţilor se va desfășura online pe platforma www.adcol.ub.ro sau la sediul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în cazul în care candidații nu dispun de mijloacele tehnice necesare. Pentru admiterea la Colegiul din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău au dreptul să se înscrie absolvenții de liceu, fără diplomă de bacalaureat (doar cu adeverință de absolvire a liceului) sau cu diplomă de bacalaureat sau diplome echivalente.
Informații suplimentare se găsesc pe site-ul: http://www.ub.ro/academic/citn.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.