21 decembrie 2024

Încă două cazuri de braconaj piscicol pe Lacul Bacău

Echipele Centrului Regional de Ecologie (CRE) Bacău au surprins în flagrant două persoane care desfășurau activități de braconaj piscicol pe lacul Bacău. În urma intervenției, au fost confiscate șapte plase monofilament, cu o lungime totală de 500 de metri liniari, precum și o ambarcațiune utilizată de braconieri. Peste 50 de kilograme de pește au fost eliberate și redate mediului natural.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), însă două alte persoane, care ajutau braconierii, au reușit să fugă cu un autoturism de teren înainte de sosirea autorităților.



Acest incident vine la doar câteva zile după ce alte patru persoane au fost prinse în flagrant în timp ce braconau pe lacul Galbeni, într-o acțiune similară. Intervențiile rapide și eficiente ale CRE Bacău, alături de colaborarea strânsă cu MAI, au dus la rezultate notabile în combaterea braconajului piscicol în județul Bacău. În anul 2024, aproape 20 de braconieri au fost prinși, peste 6 kilometri de plase au fost confiscate, iar sute de kilograme de pește au fost redate mediului natural.

CRE Bacău are în gestiune două zone de pescuit importante, Lacul Bacău și Lacul Galbeni, dintr-un total de 21 de astfel de zone desemnate de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) în județul Bacău. La nivel național, sunt desemnate peste o mie de zone de pescuit, la care se adaugă Dunărea, Delta Dunării și Marea Neagră.

Cu toate acestea, în România, combaterea braconajului piscicol rămâne la un nivel scăzut de prioritate în comparație cu alte infracțiuni asupra resurselor biologice. Acest lucru este în contrast evident cu politica celorlalte state europene, unde protejarea resurselor piscicole și combaterea braconajului sunt tratate cu o mai mare seriozitate și alocare de resurse.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img