Noi sanse pentru cei care aspira la statutul de inspector antifrauda fiscala. Astfel, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat un nou concurs pentru ocuparea a 280 de posturi posturi de inspector la Directia Generala de Antifrauda Fiscala (DGAF). Examenul scris va avea loc in data de data de 29 martie.
Reamintim ca deja ANAF anuntase un prim concurs (proba scrisa) ce va avea loc sâmbata,1 martie, pentru alte 300 de posturi, insa la Directia de combatere a fraudelor, precum si in cadrul celorlalte structuri ale DGAF. De retinut ca, la concursul din 29 martie, sunt vacante posturi din cadrul structurilor DGAF, nu si de la Directia de combatere a fraudelor. Pentru Directia Regionala Antifrauda Fiscala (DRAF) Suceava, careia ii sunt subordonati si inspectorii antifrauda din Bacau, sunt disponibile 61 de locuri.
“Am sa-i informez pe colegii mei care ar putea fi interesati de aceste posturi, in special pe cei care nu s-au mai regasit in schema dupa reorganizarea, in toamna trecuta, a ANAF. Dar, la concurs poate participa orice persoana care indeplineste conditiile prevazute de Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, respectiv cu studii prevazute de lege pentru functia publica”.
Iulian Cerbu, presedintele sindicatului Sed Lex Bacau
In plus, candidatii trebuie sa nu fi fost condamnati pentru savârsirea unei infractiuni si nici destituiti dintr-o functie publica. Totodata, sa le fi fost incetate contractele individuale de munca pentru motive disciplinare in ultimii 7 ani. Pentru functia de inspector antifrauda clasa I gradul profesional superior, candidatii trebuie sa aiba o vechime de 9 ani, 5 ani pentru inspector antifrauda clasa I gradul profesional principal si 1 an pentru functia inspector antifrauda clasa I gradul profesional asistent.
Nu este necesara vechime pentru inspectorii antifrauda debutanti. De asemenea, se mai cere un examen psihologic la unul dintre cabinetele de specialitate, autorizate in conditiile legii. Dosarele se pot depune in perioada 26 februarie – 12 martie, de luni pâna vineri, la sediul ANAF din Bucuresti. Dupa selectia dosarelor, va urma examenul, in doua etape – scris si interviu. Proba scrisa se va desfasura in 29 martie si va consta in rezolvarea unor teste-grila. Punctajul este de maximum 100 de puncte.
Sunt declarati admisi candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte, in cazul concursurilor organizate pentru ocuparea functiilor publice de executie si cel putin 70 de puncte, in cazul functiilor publice de conducere. La interviu se vor prezenta doar candidatii declaratii admisi la proba scrisa.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.