În cadrul proiectului Erasmus+ STRET TT – Students Today – Responsible Entrepreneurs Tomorrow Teacher Toolkit 2, Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău a găzduit, în perioada 6-7 iunie 2024, 2 cadre didactice din Macedonia de Nord, de la SUGSG ‘Rade Jovchevski-Korchagin’ – Skopje,
În prima zi, elevii au prezentat diferite tradiții și obiceiuri specifice românești, și, în cadrul competiției gastronomice, fiecare echipă a avut de realizat împreună cu doamnele profesoare din Macedonia de Nord, un produs din aluat dospit, un atelier de preparate de panificație și au participat la o lecție deschisă, în care s-a discutat despre personajul „Mara” – care își asumă rolul de antreprenor, din romanul scris de Ioan Slavici.
A doua zi, elevii au realizat obiecte 3D, pe care le-au oferit oaspeților, iar în cadrul firmei de exercițiu, elevii claselor a XI-a, profil economic și alimentație au realizat o activitate de bilanț, și o analiză SWOT a acestora.
La S.A. AEROSTAR BACĂU doamnele profesoare, venite pentru o experiență de tip job-shadow, au văzut atelierele unde elevii de la școală profesională fac practică pentru a învăța o meserie, conform specializărilor alese din oferta educațională.
Activitățile culturale și gastronomice prin care elevii au promovat bucătăria tradițională românească, precum și vizitarea diferitelor obiective turistice, le-au oferit invitatelor posibilitatea de a ne cunoaște mai bine țara și cultura.
prof. coordonator, Claudia Benchea
Mărturii ale elevilor:
Carnariu Denisa: „Această activitate a fost cu siguranță una dintre cele mai bune la care am participat. Mi-a plăcut să vorbesc despre țara noastră iubită, România, și despre comorile pe care le avem în bucătăria noastră. Cea mai bună parte a fost fără îndoială gătitul cu vizitatorii noștri și împărtășirea rețetelor noastre cu ei. Cu siguranță aș participa din nou!”
Răzvan Pușcașu (clasa a XI-a C): „Am învățat că dincolo de dorința de a obține profit într-o întreprindere, e important să ne gândim cum putem fi de folos societății în care trăim, dezvoltând un anteprenoriat de tip social.”
Cristinel Olaru (clasa a XI-a B): „Astăzi mi-am reconfirmat ideea că, atunci când ai un vis, prin muncă și perseverență poți să ți-l îndeplinești.”
Daniela Matei (clasa a XI-a C): „Am primit sfaturi legate de punerea în practică a unei idei de afaceri, am discutat despre ceea ce este dincolo de dorința unei firme de a fi lider pe piață, adică dorința de a ajuta comunitatea, într-o atmosferă memorabilă.”
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.