In stilul caracteristic, adica nonsalant, degajat si prietenos, poetul Mircea Dinescu a purtat, alaturi de chef Marian Bratu, de la Restaurantul Dumbrava, un spumos dialog cultural-gastronomic cu bacauanii prezenti duminica in incinta magazinului Selgros.
Mircea Dinescu nu a venit la intâlnire cu mâna goala, ci cu un set de trei vinuri produse pe domeniul propriu, La Cetate, vinuri din gama Fifi. Numele Fifi este, de fapt, al unei suave caprite din satul Cetate, de pe malul Dunarii, care acum câtiva ani a dat sa guste o gura de vin produs de poetul podgorean, direct din cana cu care se serveau in parte si scriitorul si caprarul satului. Fifi a ramas numele vinului, dar in aceasta gama Mircea Dinescu are trei sortimente, Fifi capra neagra, Fifi en rose si Fifi ca zapada, dupa culorile licorilor. Vinurile au fost lansate in acest an la Selgros Brasov, iar acum se gasesc numai in rafturile retelei cu acest nume.
In Bacau, Mircea Dinescu a oferit autografe direct pe etichetele sticlelor cumparate de clientii magazinului Selgros, dar numai dupa ce si-a mai prezentat o creatie, un CD cu mai multe colinde si cântece de lume interpretate de el insusi. Poetul si-a dovedit live si talentul de cântaret, oferind bacauanilor sase-sapte dintre melodiile de pe CD.
„M-am apucat de podgorie – a spus Mircea Dinescu – pentru simplul motiv ca nu am vrut sa stau cu mâna intinsa la cei care se fac ca ii platesc pe scriitori.” Iar pentru ca poetul este si un vestit bucatar, pasionat de retete originale, dar mai ales retetele neaose, s-a aliat, pentru evenimentul de ieri, cu chef Marian Bratu si au gatit, in fata publicului, un preparat pe baza de fructe de mare.
[wonderplugin_gallery id=”649″]
Dialogul care s-a incins, duminica, intre participantii la eveniment si cei doi realizatori ai show-ului gastronomico-artistic si literar a fost unul la fel de spumos ca monologurile inevitabile ale lui Mircea Dinescu.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.